Dr. Michael Laitman

A válság a fordulópont a rabszolgaság és szabadság között

Amikor elérkezünk a valódi válsághoz, felismerjük majd, hogy teljesen irányítva vagyunk. Ez a tény már elkezdett megjelenni. A tudomány, kultúra, oktatás, család és életünk minden oldala komoly vizsgálat és értékelés tárgya lesz.

Ennek eredményeképpen, elérkezünk ahhoz a következtetéshez, hogy semmit sem tudunk világunkról, fogalmunk sincsen arról, mi is történik, és teljesen orrunknál fogva vagyunk vezetve. Ezzel együtt megérezzük, hogy szükségszerű, hogy rabszolga állapotunk fölé emelkedjünk. Ez az az állapot, melyet az “Egyiptomi rabszolgaság”-nak hívunk. Ez valóban rabszolgaság, mivel a személy megérti, hogy saját önző természetének a rabszolgája, mely sarokba szorítja őt, és at tesz vele, amit akar, kihasználva azt a tényt, hogy a személy kénytelen önzőségének minden kívánságát teljesítenie.

Ez az a pont amikor érzi, meg kell szabadulni természetének elnyomása alól, és akkor megkapja azt a spirituális erőt, mely képes a korporelis erőt ellensúlyozni. És a két erő befolyása között megtalálja szabad választását.

Ez a válság a fordulópont, ahol megszűnünk állatokká lenni, és szabaddá válunk. Végül is az állatok teljesen irányítás alatt állnak, és ennél fogva mi még mindig állatoknak számítunk, ahol sem jutalmat, sem büntetést nem érdemlünk. Minden eddigi fejlődésünk arra szolgált, hogy elvezessen minket saját értelmetlen helyzetünk megértéséhez, hogy még mindig a természet rabszolgái vagyunk. Amikor végre megértjük mindezt, akkor segítségért kiáltunk majd, és kijutunk rabszolga sorsunkból, és elérkezünk az “Emberi” szintre.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,621 seconds.