Dr. Michael Laitman

Az élet játéka magában hordozza a Teremtő gondolatát

Kérdés:

Ön azt mondja, hogy amennyiben a személy saját akaratából, tudatosan viszi véghez a teremtés programját, akkor megérti a Teremtő tervét. De amikor egy gyermek kirak egy puzzle-t, csak annyit akar, hogy elkészítse a képet, de nem igazán kapcsolódik ahhoz a gondolathoz, mely a játékot alkotta, igaz?

Válaszom:

A gyermek nem csak egyszerűen összerakja azt, amit a puzzle dobozában talál. A cselekedeteinek eredményeképpen, egy olyan állapot felé fejlődik, ahol lassan felfedezi a felnőtt intelligenciáját saját magában, hasonlóan ahhoz az intelligenciához, mely a puzzle készítésében részt vett. Elkezdi megérteni a játék minden elemének célját és funkcióját – és ebben rejlik fejlődése.

Az egész életünk egy puzzle! De a puzzle tartalmazza az azt létrehozó Teremtő gondolatát. Ezáltal ahogy mi összerakjuk a puzzlet, azzal a tudatos gondolattal, hogy közben megismerjük a Teremtőt magát, azzal képesek vagyunk Őt megismerni. A legelejétől kezdve úgy vagyunk teremtve, hogy azáltal, hogy jelenlegi állapotunkban elkezdjük a Teremtőt keresni (és a Kabbala elmagyaráza nekünk, hogyan is keressük), fel is fedezzük Őt. A keresés erőfeszítése az egyetlen dolog amit elvárnak tőlünk, mint ahogy az újszülöttnek is csak gondoskodásra van szüksége ahhoz, hogy növekedjen.

Kérdés (folytatva):

És mi a helyet mindazokkal a spirituális világokkal, ha a Teremtőt a mi világunkban fedezzük fel?

Válaszom:

Ez a belső szerkezet – kapcsolatunk a Teremtővel az összes világon keresztül. Csak érzékelésemben, megértésemben és érzéseimben létezem ebben a világban, míg valójában a Végtelen Világban létezem, elválaszthatatlanul a Teremtőhöz kötődve. De Ő azt akarja, hogy mi saját magunk kívánjuk meg ezt a kapcsolatot. Ezért érzem magamat távolinak és elválasztottnak Tőle, hogy fokozatosan közelebb juthassak Hozzá, ahhoz az állapothoz, melyben valójában már benne létezem, melyben mindig is léteztem. Csak egy kicsi erőfeszítést kell mindehhez magam részéről hozzáadnom, hogy felfedezzem a teljes gépezetet, szerkezetet.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.