Dr. Michael Laitman

Az örökös élvezet receptje (haladóknak)

Kérdés:

Mi a kapcsolat az új edény (kli), vagy vágy felfedezése, és a Teremtő felfedezése között?

Válaszom:

Ezek ugyanazt jelentik, mivel a Fény a rejtettségen belül ragyog ránk. Mit értek ez alatt? A Kabbala tudománya elmagyarázza, hogy ez a folyamat olyan, mint egy flört. Világunkban például a nő eltakarja magát, és utána fokozatosan egyre többet mutat meg magából a férfinak. Ez egy játék, ahol a szépség lassan kiemelkedik a takartságból, és a takarás vonz magához.

Ameddig a takarás állapotában vagyunk, megszerezzük a felfedés iránti vágyat. De ez nem minden: Azt a felfedezést, melyet később elérünk ugyancsak el kell rejtsük önzőségünk elől. Tehát a Teremtő megtartja a takarást annak érdekében, hogy megmutathassa magát nekünk. A takaráson belül mutatja meg Magát. Másrészről, amennyiben készen állunk arra, hogy elfogadjuk azt a szűrőt, takarót, mely a Teremtőt képes önzőségünk elől elleplezni, és saját magunk építjük fel ezt a szűrőt, mellyel egónkat eltakarjuk, akkor képesek vagyunk önzőségünk fölé emelkedni, és megjeleníteni a Teremtőt.

Azon a ponton nem marad több elrejtő lepel közöttünk és a Teremtő között. Ehelyett, mi magunk tartjuk önzőségünket kordában, hogy az rejtve maradjon. Mindig megtartjuk ezt a rejtettséget, de most mi tesszük ezt a Teremtőhöz való hozzáállásunk által. Ez azonban nem a Teremtő elrejtettsége, hanem az önzőségünk rejtettsége. Ezáltal érhetünk el beteljesülést.

Mai világunkban minden problémánk abból adódik, hogy meg akarjuk szüntetni a szűrőt, és közvetlenül akarunk beteljesülni, de ez a fajta beteljesülés azonnal kioltja a vágyat. Nem érdekes mennyire szenvedélyesen akarjuk elérni azt amire vágyunk – akár ételről, italról, szexről vagy hírnévről van szó – abban a pillanatban, hogy elérjük azt, az élvezet azonnal eltűnik. Annyira vágyunk rá, és éveket töltünk azzal, hogy üldözzük azt, de amint elérjük vágyunk tárgyát az élvezet elillan.

Miért van mindez? Az ember lassan, évek alatt összegyűjti pénzét egy új lakásra, és végre megvásárolja azt, de aztán akár egy hét, 2 hét, vagy egy hónap után már nem érzi az újdonság érzetét és élvezetét. És ez azért van, mert a lakás megvásárlásával lenullázta a szűrőjét.

A Kabbala egész tudománya arról beszél, hogyan fedezzük fel, és szerezzük meg az élvezetet miközben megtartjuk a szűrőt. Íly módon meg tudjuk őrizni az élvezetet, biztosítva azt, hogy az beteljesít minket anélkül, hogy eltűnne. Ennek eredményekéépen elérjük az örökös és tökéletes élet érzetét.

Az egyetlen oka annak, hogy értéktelennek, hibásnak és halandónak érezzük magunkat, az az, hogy elvetjük a szűrőt – azt a paravánt, mely az élvezet és a vágy között létezik. Azok akik a technológia területén dolgoznak, tudják hogyan kell ezt az alapelvet felhasználni. Nem csak közvetlenül összekötnek két drótot mert az csak rövidzárlatot okozna. Ehelyett ellenállást helyeznek közéjük – egy rezisztort, melyből ezzel egy hasznos termék válik. Azonban amikor életünkről van szó, akkor nem alkalmazzuk ezt az alapelvet, és ezért nem működnek eszközeink, amíg a fő eszközünk korrigálatlan marad.

A legnagyobb bölcsesség abban rejlik, hogy tudjuk, hogyan tartsuk meg azt a leplet, mellyel a Teremtő először elrejtette magát, mert akkor a rejtettség állandóan vonzani fog minket. Azonban ebben az esetben nekünk kell vágyunkat, önzőségünket elrejteni, és a fölé emelkedni. Íly módon leszünk képesek a Teremtőt felfedni. Amikor ezt megtesszük, akkor nem veszítjük el edényünket, vagy vágyunkat, mivel állandóan újabb vágyakhoz, és az afelett létező szűrőhöz jutunk, és ezáltal elérjük a Teremtő felfedezését.

Ez a felfedés tudománya – a Kabbala tudománya, ahol valóban megkapjuk azt amire vágyunk, és nem veszítjük azt el azonnal, mint ahogyan az jelenlegi világunkban történik. A spirituális világban nem érhetjük el a Teremtő felfedezését akár egy pillanatra sem, amennyiben elvetjük a szűrőt. Először is az önzőségünket rejtő szűrőt, leplet kell képeznünk, és akkor képesek leszünk afelett a Teremtőt felfedezni. Szükségünk van a megelőző felkészülésre.

Ezért kell keresztül mennünk a felkészülési szakaszon – a Kabbala tanulásának első néhány évén. Hosszú távon a személy meg kell, hogy tanulja, hogy vegye rá magát, és értse meg, hogy szükség van a takarásra. Ezért van írva, hogy: “a tudás a szerényé” – ami azt jelenti, hogy azok kapják meg az élvezetet, akik képesek vágyukat eltakarni. Pontosan a vágy elrejtése által képes a személy ugyanabban a vágyban beteljesülést kapni, és ez a beteljesülés soha nem tűnik el.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,142 seconds.