Dr. Michael Laitman

Az egész világ egy széttört edény

Kérdés:

Mit tehet egy átlagember annak érdekében, hogy felgyorsítsa a társadalom előrehaladását a korrekció irányában?

Válaszom:

Manapság kezd nyilvánvalóvá válni, hogy az egész világ egyetlen széttöredezett edény. Bárki világunkban, miután meghallotta a megfelelő magyarázatot, beleegyezik abba a ténybe, hogy a világot pozitív módon össze kell kapcsolnunk. Mindenki nagyon gyorsan megérti, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy jó élete legyen.

Más szóval nagyon fontos, hogy a lelkek szintjén kapcsolódjunk össze, hogy korrigálódhassunk. A testünk csak egy külső burok. Ezért van az, hogy manapság senki sem vonhatja ki magát ez alól a folyamat alól. A világ minden egyes sarkában az emberek hallottak a válságról, és valamilyen módon érzik azt.

Vannak olyan emberek, akik a válságot belsőleg és külsőleg is érzik: érzik azt, hogy a lelkek közötti kapcsolat nem rendelkezik a belső (nem materiális) adakozással, az ember önző természete felett. De az emberiség még mindig nem gondol minderre, bár már közelebb vannak a megértéshez, hogy korrigálniuk kell önzőségüket, és fel kell használják egymás pozitív erejét.

Semmilyen hatalmas változás nem jött létre a világban. Azonban most már létrejött egy általános megértés, hogy a válság előtt az emberiség teljesen a spirituális fejlődés ellenében haladt. A világ az önzőség maximális kiaknázása irányába igyekezett, miközben néhány, a szívben levő ponttal rendekező egyén (Kabbalisták) felül emelkedtek önzőségükön, és az adakozás érdekében használták fel azt. Manapság mindkét folyamat ugyanabban az irányban halad, mivel a világ elkezdte elfogadni, hogy az önzőség az gonosz, és korrekcióra szorul.

Természetesen egyenlőre a korrekciót a saját szintjükön értik. De ez nem érdekes. Az a fontos, hogy most a folyamatok már egy irányban haladnak. Azelőtt voltak olyanok, akik támogatták az önzőséget, míg mások ellene voltak. Azt mondják, hogy ha nem vagyunk képesek azt irányítani, amennyiben nem találunk valamilyen fajta ellenőrzést, akkor roszzul érezzük majd magunkat. Mindenki az ellenőrzésről beszél. Vannak akik az ellenőrzésről a materiális szinten beszélnek, mások pedig egy más, magasabb szintű ellenőrzésről szólnak.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,323 seconds.