Dr. Michael Laitman

Hogyan egyeztethető a spirituális fejlődés a különböző országok materiális jólétével?

Kérdés:

Ön azt mondta, hogy nem terelhetjük az emberiséget erőszakkal egybe, mert minden ember különböző. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben lesz egy bizonyos mennyiségű ember minden országban (bizonyos helyeken többen, másutt kevesebben) akik képesek lesznek ezt a komplikált és nehéz átmenetet a spiritualitásba megvalósítani?

Válaszom:

Igen de valójában nem mindenki fogja ezt a tettet tudatosan végrehajtani, annak minden lépést megértve, és részleteiben megtéve. Vannak olyan emberek a világban, akiknek nagyobb a megértése ezzel kapcsolatban, van akiknek kevesebb a megértése, és vannak olyanok is, aki egyátalán nem értenek belőle semmit, és csak annyit tudnak, hogyan használják mindezt egy átlagos ember egyszerű életét élve.

Kérdés:

Mindez azt jelenti, hogy ezek az emberek a teljes átváltozást teljesen tudattalanul hajtják végre?

Válaszom:

Érzékelik azt, ahogy azt átélik, de mindez relatívan passzívan történik – abból kifolyólag, hogy kapcsolódnak azokhoz, akik azt aktívan teszik. Az emberiség 99%-a ilyen passzív emberekből áll.

Kérdés:

Vannak olyan országok ahol az emberek többsége még mindig az “állati vágyak” szintjén van. Mivel nem tolhatjuk őket előre erőszakkal, hogyan szerveződik majd meg az új világrend?

Válaszom:

Először is úgy látom, hogy Európában több ember van az állati vágyak szintjén, mint más “kevésbé fejlett” helyeken. Másodszor a korrekció sorrendje magától alakul ki, nekünk semmit sem kell megszerveznünk.

Ebből a szempontból nézeteink és megállapításaink a következő civilizációkkal kapcsolatban: Amerika, Európa, Afrika, stb. teljesen hibás. Mi a tudás, a korporeális kultúra, a jólét és az élet kényelmi szintjét nézzük. Azonban ezeknek semmi köze ahhoz, ahogy az emberi lény “emberi” része fejlődik. A beduinok, akik sátrakban élnek a sivatagban lehet, hogy sokkal emberibb szinten vannak, és sokkal nyitottabbak, mint a modern Európai barbárok.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,632 seconds.