Dr. Michael Laitman

Létezésünk legmélyebb pontja: az “én”.

Minden ember rendelkezik azzal a ponttal, mely a “semmiből” lett teremtve a Teremtő által. Ez az a pont mely a személynek az egyéniség és különlegesség érzetét adja. Az egész életünk alatt ezért a pontért harcolunk, az “én”-ért, a függetlenségért és különlegességért – Mihat Yehud.

A személy azáltal a vágy által van hajtva, hogy megmutassa, bizonyítsa saját voltát, hogy érezze: létezik. Minden élvezet és beteljesülés melyet érez az csak másodlagos. A legközpontibb pont az, hogy biztosítsa, az “én” létezik.

Ez az “én” valami olyasmi, amit a személy soha nem képes feladni. Minden mást felad, még életét is, de “én”-jét semmiképpen, mivel ez a pont felette van, és megjelent már azelőtt, hogy ő egyátalán tudatára ébredt volna. Ezért van az, hogy a személynek ilyen nehéz úton kell keresztül haladnia: hogy megtagadja előző önző “én”-jét, és egy újabb “én”-t szerezzen helyette, egy olyat mely hasonló a Teremtőhöz.

A Teremtő segít a személynek, hogy alapzatát, melyen “én”-je nyugszik, kicserélje. Ahelyett, hogy élvezetek által legyen táplálva, a személy arra kap energiát, hogy adakozhasson, és önző “én”-je fölé emelkedhessen, valódi “én”-jéhez. Ezáltal nyeri el igaz függetlenségét, és az örrökévaló “én” érzékelését. És amikor visszatér ehhez a “semmiből” teremtett ponthoz, eléri a nyugalom és tökéletesség állapotát.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,709 seconds.