Dr. Michael Laitman

A rejtettség időszaka alatt napról napra növekszünk, mint egy újszülött

Miért kellet keresztül mennünk több milliárd éves evolúción annak érdekében, hogy elkezdhessünk ismét alulról felfelé emelkedni oda, ahonnan jöttünk? Egy hatalmas vággyal rendelkezünk, mely egyenlőre rejtve van előttünk. Mindez az összes világgal kapcsolatban van. Tökéletesítenem kell magamat, és azok a változások, melyek magamon belül történnek befolyásolják az egész végtelen vágyat – az egész teremtést. És az abban történő változások cserében engem is befolyásolnak majd, apró változásokat okozva, mivel én csak apró változásokat vagyok képes egyszerre elviselni.

Egy hatalmas munkába fektetjük bele magunkat, mely rejtve van előttünk. Olyanok vagyunk, mint egy újszülött, mely hatalmas mértékben halad előre és fejlődik napról napra. Később már soha nem megy keresztül ilyen mértékű fejlődésen élete során. Azok a változások, melyek a fejlődés első évének minden hónapjában történnek, egyszerűen döbbenetesek ahhoz képest, milyen változásokon megy majd később keresztül egy hónap alatt, például 5, 1O, vagy 2O éves korában.

Pontosan ilyen gyorsan változunk mi is, akkor is, ha mindez rejtve marad előttünk. Ezért van az, hogy ezt az időt a “rejtettség időszakának” hívjuk, mivel az a hatalmas munka, melyet végzünk, rejte van előttünk. El van rejtve előttünk, mint az újszülött előtt, mely erőfeszítéseket tesz anélkül, hogy megértené mit is csinál. Mi magunk sem értjük egyenlőre mit teszünk. De ugyanakkor mégis hatalmas változások lépnek fel bennünk.

(A reggeli leckéhez való felkészülésből)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,692 seconds.