Dr. Michael Laitman

Miért pont a Kabbala?

Néha az emberek megkérdezik tőlem: miért pont a Kabbala? Miért nem valami más? De kérdezzük meg magunktól: mi a teremtés anyaga, mi az ami azt befolyásolja, ki az adakozó, és ki a befogadó? S akkor mutassunk bármilyen más hatékony módszert ennek feltárására.

Mi más is lehetne? Képesek vagyunk más fizikai törvényeket alkotni világunkban? Nem! Nos, ez ugyanígy van a Kabbalával is. A Kabbala nem valami teória, amit egy valaki valahol kitalált. Hanem egy csoport alapú, tapasztalati tudomány, ami onnan ered, hogy a Kabbalisták megtanulták azokat a törvényeket, melyek alapján a vágyak működnek és feltárták azt az Erőt, mely mindezt befolyásolja. Felfedezték a pozitív és negatív oldalt, egyiket a másikkal szemben, és megfigyeléseik alapján megteremtették a Kabbala bölcsességét.

Feltételezve, hogy a teremtésben csak a Fény és a vágy létezik, a Kabbala elmagyarázza hogyan kapcsolódik egymáshoz a Fény és a vágy minden lehetséges helyzetben. Tehát miért pont a Kabbala? Mert a Kabbala egy tudomány.

(A reggeli leckére való felkészülésből)

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.