Dr. Michael Laitman

Hiteles Kabbalát tanulunk?

Amennyiben a személy a Kabbala könyveiből tanul, anélkül hogy megértené mi is van bennük leírva, belső változásokon megy keresztül, és fokozatosan elkezdi érezni azt, ami ezekben a könyvekben van leírva. Ezt hívjuk úgy, hogy ő a Kabbala tudományát tanulja. Elkezdi látni a kapcsolatot a beteljesülés és a lélek vágya (a Fény és az edény) között, “világ-év-lélek” és a “létező teremtés” között.

Amennyiben elkezd ezekből a könyvekből tanulni, annak érdekében, hogy azokat belső látásával érzékelje, akkor a Kabbala bölcsességét tanulja – a tudományt arról, hogyan teljesítsük be lelkünket, hogyan fedezzük fel a spirituális világot és a Teremtőt, azáltal hogy tulajdonságainkban hasonlóvá válunk Vele. Azonban ha a személy csak olvassa ezeket a könyveket, még akkor is, ha próbálkozik és erőfeszítést fektet bele, de ennek ellenére még nem érzi a Teremtő cselekedeteit magában, az azt jelenti, hogy nem tanulmányozza a Kabbala tudományát. Csak felkészül rá.

Azonban ha semmi szándéka nincs arra, hogy spirituális érzékelést érjen el, akkor nincs kapcsolata a spiritualitással, vagy a Tórával. Csak tudáshoz kapcsolódik, mivel nem vágyik a Tórára. A Tóra az a Fény, mely képes minket a forráshoz visszatéríteni, és az befolyásolja az egyént, amikor az arra vágyik, hogy a Fény jöjjön el hozzá, és korrigálja őt, mivel érzi, hogy szüksége van a korrekcióra.

Szóval, ha a személy egyszerűen olvassa a Kabbala könyveket, az nem jelenti azt, hogy Kabbalát tanul. Lehet, hogy csak egy bölcsességet tanul. Ennél fogva mindent a személlyel kapcsolatban elemzünk, beszélünk meg. Amennyiben én magamhoz veszek egy könyvet melynek címe az, hogy “Tóra” vagy “Kabbala”, az nem feltétlenül jelenti, hogy én azt tanulom. Minden rajtam múlik, és azon, hogy mire vágyom ezeknek a könyveknek a segítségével.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.