Dr. Michael Laitman

Szemtelenségünk az oka a globális válságnak

Hogyan meri az ember kijelenteni, hogy nem része a természet rendszerének? Akkor mik vagyunk mi, ha nem vagyunk része a természetnek? Több ezer évvel ezelőtt, száz évvel ezelőtt a természet irányított minket, de most már nem? És miért nem? Azért mert képesek voltunk néhány új játékot – autókat, repülőket készíteni? Mindössze annyit tettünk, hogy néhány alapanyagot összekevertünk, és felfedeztük a műanyagot és a rágógumit. Szóval mivel értük el azt, hogy különállóvá váltunk a természettől?

A tény az, hogy egyátalán nem váltunk el a természettől. Az összes tudomány, beleértve Darwin elméletét azt mondja, hogy mi egy a kövületi, növényi és állati szinteken keresztül folyó evolúció eredményei vagyunk. Szóval hogy lehetséges az, hogy az ember hirtelen úgy dönt, hogy a természet felett áll, kívül az Univerzum integrált rendszerén túl? Miért lép hirtelen  túl ezeken a határokon, és mondja azt: “Szabad vagyok!”. Mitől vált szabaddá?

Szóval most, értelmetlen büszkeségünk miatt, mivel arcátlanul szabadnak gondoljuk magunkat, hirtelen egy válság előtt állunk. A tény az, hogy nem vagyunk szabadok, és a Természet (Teremtő) integrált, globális rendszerén belül létezünk. Ennél fogva harmónikusan kell viselkednünk a rendszeren belül.

Mi a Teremtőn belül létezünk. Ő irányít minket, és nincsen Más Rajta kívül. Semmi lehetőségünk nincs arra, hogy szabadon cselekedjünk, bármilyen formában is. Még az az érzés is, hogy ellentétesek vagyunk Vele, az is Tőle származik, hogy megadja nekünk a lehetőséget a felemelkedésre.

(A reggel lecke harmadik részéből)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.