Dr. Michael Laitman

Adás és megszerzés a spirituális világban (haladóknak)

Kérdés:

Ön gyakran említi, hogy mindenkinek el kell érnie az adakozás tulajdonságát. De amikor valaki adakozik, akkor az azt is jelenti, hogy valakinek kapnia is kell, nem így van?

Válaszom:

Igen, de a személy azzal a szándékkal kap, hogy adhasson, annak érdekében, hogy örömet okozzan az adakozónak megszerzése által. Az egyensúly amit ön említ megmarad, de egy másik szinten, valódi megszerzés nélkül.

Én elfogadok valamit öntől, mivel ez a tett lehetőséget ad önnek, hogy szeretetét kimutassa felém. Ebben az esetben a reakciómat nem hívjuk megszerzésnek, mivel mindazt az ön érdekében teszem.

A spirituális rendszer annak az alapelvnek megfelelően működik, hogy semmit nem szerzünk meg senkitől, mindaz amit tehetünk az adakozás. Mindenkinek csak adakozunk. Mi beteljesítjük a többieket, és ők örömmel fogadják el azt tőlünk, mivel ők ezzel tudják kimutatni saját adakozásukat irányunkban. Amikor a személy ily módon szerez meg, igazából adakozik. Ez azt jelenti, hogy megadja másoknak a lehetőséget, hogy adhassanak neki.

A mi egoisztikus világunkban, szerető családtagok képesek hasonló kapcsolatokat felállítani egymással, ahol mindegyik elkényezteti a másikat azáltal, hogy úgy viselkednek, ahogy azt a másik szeretné.

De ez még csak kicsi, állati szint. A spirituális világban azonban a hasonló kapcsolatok hasonlóvá tesznek minket a Teremtővel, mivel adakozunk, és képesek vagyunk végtelen mértékben befogadni a töbiektől egy kölcsönös kapcsoloat keretein belül.

És akkor mindegyikünk, és mindannyian együttesen “vezetőkké” válunk a végtelen információ és energia számára a teljes teremtésen belül.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,639 seconds.