Dr. Michael Laitman

A spirituális világok magunkon belül léteznek

Kérdés:

Mi a kérgek (Klipot) rendszere?

Válaszom:

Az összes korrigálatlan vágyainkat hívjuk kérgeknek (klipa, klipot többesszámban), és összes korrigált vágyainkat hívjuk szentségnek (kedusa).

Semmi más nem létezik rajtunk kívül. Minden amit kívül látunk, csak úgy tűnik, mint ha külsőséges lenne. A valóságban mindezek belső érzések, amiket ebben a pillanatban külsőleg érzékelünk. Amikor magunkévá tesszük az Acilut világát, valamint Adam Kadmon és a Végtelen világát, felfedezzük majd, hogy igazából a világok sem léteznek, minden csak magunkon belül létezik.

Azonban amennyiben a személy nem tesz erőfeszítéseket annak érdekében, hogy kapcsolatba lépjen a Fénnyel, akkor nem léteznek világok közte és a Fény között. A személy saját maga göngyölíti ki a világokat maga előtt. Ez azt jelenti, hogy a Fénnyel való kapcsolata alapján, ő maga képez egy rejtettségi fokot maga és a Fény között. Ezeket a rejtettségi fokokat hívjuk “világok”-nak. És ha a rejtettség már nem létezik, mivel a személy magát teljesen hasonlóvá tette a Fényhez, akkor a rejtettség eltűnik, és a világok is eltűnnek.

A világok egy bizonyos rögzített állapotban léteznek. Magunkon belül léteznek egy olyan rejtettségi formában, mely nem tőlünk függ, ilyenkor őket felülről lefelé érkező szinteknek hívjuk. Ugyanakkor mi is képezhetjük őket, ebben az esetben alulról felfelé emelkedő szinteknek nevezzük őket. Így vagy úgy, mindez bennünk történik, és rajtunk kívül semmi sem található. Egyszerűen az történik, hogy a belső struktúránk az “én” és a “körülöttem levő világ” érzékelésére oszlik.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.