Dr. Michael Laitman

Vegyünk részt egy izgalmas kalandban lelkünk mélyén

Most is a Végtelen Világban létezünk, de érezzük mindezt? Nem, csak ezt a világot érezzük. De amikor elkezdünk előre haladni, akkor a Végtelenség helyett az Asszija, majd Jecira, aztán a Beria, Acilut és Adam Kadmon világait érezzük, és legvégül a Végtelen Világot magát.

Ugyanazt a változatlan valóságot fedezzük fel, amiben most is létezünk. De pontosan hogyan is fedezzük fel ezt a rejtett világot? Annak alapján a tíz Szfirának az alapján, melyből elkezdtünk felemelkedni, csak egyre mélyebbre jutunk saját magunkban.

A felemelkedés kezdetén a valóság ugyanolyan részeiben vagyunk, a “világ-lélek-év” és “létező valóság” részletekben. Ezek alkotják tíz Szfiránkat. Ezután elkezdjük mindezeket mélyebben és mélyebben kifejleszteni, azáltal egyre közelebb hozva azokat az adakozás tulajdonságához.

A spiritualitásban minőségileg haladunk előre, nem mennyiségileg. Folyamatosan finomítjuk a részleteket, és megnöveljük érzékenységünket a világgal kapcsolatban. Ezáltal vagyunk képesek a valóság újabb rétegeit megismerni. Érzékenységünk növelésével új részecskéket fedezünk fel a világban, és ezáltal haladunk előre. Minél magasabb spirituális szinten vagyunk, annál inkább felfedezzük a teremtés részei között létező kapcsolatokat.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.