Dr. Michael Laitman

A többi lélek a fókuszáló prizma, melyen keresztül megláthatjuk a Teremtőt

Kérdés:

Hogyan vagyok képes meglátni hol állok a spirituális világ viszonylatában?

Válaszom:

Amikor keresünk, amikor fel akarunk emelkedni, előre akarunk haladni a spirituális világban, tudnunk kell, hogyan is állunk a spirituális világ viszonylatában. Mindezt saját tulajdonságainkon belül kell felfedezzük, azon a távolságon, vagy időn keresztül, mely a spiritualitástól elválaszt minket. Ez olyan, mint amikor valaki beteg: tudnia kell a betegsége okát, és hogy mi akadályozza azt meg, hogy meggyógyuljon. A mi esetünkben meg kell értsük, hogy szükségünk van a Fényre, mely képes minket a Forráshoz visszajuttatni.

És akkor gyorsan megértjük majd, hogy szemben azzal, amit eddig gondoltunk, lehetetlen egyénileg előre jutnunk. Csak azáltal vagyunk képesek előre jutni, hogy másokhoz kapcsolódunk. Igazából az egyetlen útja az előre haladásnak az, hogy a többiekkel való kapcsolat irányában haladunk. E kapcsolaton keresztül fedezzük fel az adakozás tulajdonságát – a Teremtőt. Szóval a valódi nehézség az, hogy hogyan kapcsolódjunk össze a többiekkel, és a Teremtővel, hogy mindannyian egységre lépjünk.

Általában az emberek képesek megérteni annak hasznát, hogy a Teremtővel való kapcsolatra vágyjanak, mivel Ő mindennek a forrása, mely világunkban létezik. De az emberek azonal kiábrándulnak, amikor meghallják, hogy az egyik feltétel a többiek szeretete, és ennél fogva csak eltávolodnak a Teremtőtől.

A lelkek egysége a mi fókuszáló prizmánk. Képesek leszünk meglátni a Teremtőt ennek a prizmának a segítségével, azáltal, hogy a többi lelket magunkba gyűjtjük. Ellenkező esetben nem leszünk képesek hozzájutni ahhoz a fókoszhoz, mely a Teremtő felfedezéséhez szükséges.

Egy eltört edény által vagyunk a Teremtőtől elválasztva, mely azokat a lelkeket jelenti, melyeket ismét össze kell gyűjtenünk, és összeraknunk. Azonban még mindig nem értjük meg, hogy ez az üdvözölésünk útja, hogy ez ami képessé tesz minket a Teremtő megértésére. Mindez csak ezen a fókuszáló prizmán keresztül lehetséges. Ez az a rendszer, mely az összes a Teremtő felé irányuló vágyat és aspirációt összeköti. Amikor mindet képesek vagyunk egymáshoz kapcsolni, akkor felfedezzük Őt mindezen belül.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.