Dr. Michael Laitman

A Fény ereje segít nekünk önző vágyunk legyőzésében

Amennyiben a személy elkezd megszerzés iránti vágyával közvetlenül dolgozni, megpróbálja azt elnyomni, vagy ellenkezőleg azt megnövelni, akkor a folyamat a mai világunk keretei között zajlik. Nagyon sok ember van, aki hajlandó elnyomni vágyait valami fontosabb dolog érdekében, például azért, mert le akarnak fogyni, egészséges életet akarnak élni, vagy a sportban sikeresek akarnak lenni.

Ezekben az esetekben az erősebb önző vágy maga alá nyomja a kisebb vágyat. Minden az ember döntésén múlik. Mi az ami fontosabb számomra?

A társadalom és a reklámok belénk olthatnak mindenfajta értékeket, melyek annyira műviek lehetnek, hogy képesek minket arra venni, hogy teljesen a természetes, önző életélvezetek ellen cselekedjünk. Ez azért van, mert az ember legmélyebb vágya az, hogy elnyerje a társadalom jóváhagyását, mivel ez az a vágy mely a lelkek eredeti kapcsolatából származik.

Sok ember azt teszi, hogy megnöveli önző vágyait saját avagy a társadalom hatására: kűzdenek, hogy nagyobb gazdagsághoz, hírnévhez vagy hatalomhoz jussanak anélkül, hogy bármilyen határt szabnának maguknak, és megpróbálva magukat közvetlenül kielégíteni. Mindkettő megközelítés egoisztikus, és gyakran megtalálhatók világunkban. Még az is amit “kegyeletnek” vagy “beleérzésnek” nevezünk csak a megszerzés rejtett formája.

Amennyiben azonban a személy a valódi adakozás szintjére akar emelkedni, akkor meg kell találnia annak módját, hogy ne csapja be saját magát, hogy ne maradjon meg továbbra is önzőségén belül mint előzőleg. Ezért történik az, hogy elérkezik egy olyan társadalomhoz, melynek az a célja, hogy elérje a kölcsönös adakozás és egység állapotát a többiekkel, de ezentúl az egésznek az a végcélja, hogy felfedezzék, és egységre lépjenek a Teremtővel.

Annak érdekében, hogy mindezt megtehessük szükségünk van a Felső Fényre, mivel egy külső erő, a Fény ereje szükséges ahhoz, hogy elvégezze a munkát önzőségünk ellen. Ebben az esetben nem választom ki, hogy melyik vágy fontosabb számomra, hogy jót egyek, vagy lefogyjak, csak egyszerűen eldöntöm, hogy önzőségem nem kap semmit a továbbiakban. Az egyetlen jutalmam az ezáltal megszerzett adakozás tulajdonsága lesz.

(a reggeli leckére való felkészülséből)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.