Dr. Michael Laitman

A spirituális világok a lelkek közötti kapcsolatok fokai

Báál HaSzulam azt írja, hogy mindenkinek tanulnia kell a Kabbala tudományát, mivel ez az oka annak, hogy megszülettünk: hogy korrigáljuk magunkat.

A mi világunk a lelkek törésének következtében jelent meg, amikor az egyetlen, egységes lélek több milliárd részre szakadt – az egyéni lelkekre. Ma ebben az elválasztottság állapotában létezünk, melyet ennek a világnak a formájában érzékelünk. A valóságban azonban nincsenek alsó vagy felső világok, ezek csak az emberi érzékelés különböző fokai a lelkek közötti kapcsolatoknak megfelelően.

A “világ” a lelkek közötti kapcsolatok foka. A jelenlegi fok a “mi világunk”. Amint a lelkek elkezdenek egyre közelebb kerülni egymáshoz, akkor a közöttük keletkező összekapcsolódás a “Jecira világának” hívjuk. Az ennél még erősebb kapcsolat a “Beria világa” és így tovább.

Amint erősítjük a lelkek közötti kapcsolatokat. Fokozatosan érzékeljük az összes világot. Lassan felemelkedünk a világok szintjein amíg el nem érkezünk a Végtelen Világhoz, ahol minden eggyé válik.

A Kabbala az a módszer, mely segíthet a lelkeknek abban, hogy egy korrigált állapotaban egyesüljenek. Ezért ilyen fontos számunkra.

(a reggeli lecke harmadik részéből)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,698 seconds.