Dr. Michael Laitman

A Kabbala egy tudomány, ahol a dolgokat magunk állapítjuk meg, ellnőrizzük le

Kérdés:

Ha a Kabbala valóban tudomány, akkor miért van az írva, hogy a Körbevevő Fény csak azokat befolyásolja, akik hisznek benne?

Válaszom:

A Kabbalában a “hit” az adakozás erejét jelenti. A Kabbala nem mondja azt, hogy valami olyasmiben kell hinnünk, amit mások mondanak nekünk. Ebben a tudományban a hit az adakozás ereje – Bina, nem pedig valami szavak, amit valaki mond és ténynek fogad el.

Amikor tudományt tanulunk, nem hiszünk el semmit. Ugyanígy a Kabbala tudományában sem használjuk a hit fogalmát. Mindez nem vallás!

Amikor én Kabbalát tanulok, elfogadom a Kabbalisták tanácsait annak érdekében, hogy magamra vonjam a Körbevevő Fény erejét. A Kabbalisták elmondják nekem, hogy mit kell tennem, és elmagyarázzák, hogy miért. Az ő segítségükkel a spirituális rendszert tanulmányozom, bizalmamat beléjük helyezve, mint egy gyermek, aki bízik iskolai tanáraiban, vagy szüleiben. A kisgyereknek bíznia kell a felnőttekben annak érdekében, hogy egy magasabb szintre emelkedhessen. Az ő utasításaikra kell támaszkodnia, melyek a magasabb szintről érkeznek hozzá – de ennyi elég is.

Mindez különbözik világunk vallásaitól, ahol a hit nem azt jelenti, hogy bízunk valakiben annak érdekében, hogy előre juthassunk, és a dolgokat saját magunk leellenőrizzük, hanem az fanatikus hűséget jelent, ahol szemeink csukva maradnak. A Kabbalában azonban nem fogadjuk el a Kabbalisták szavait tényként. Ehelyett kipróbáljuk tanácsaikat és ez eredményt magunk ellenőrizzük le. És akkor amikor a tudás, és bizonyítékok halmazához jutunk, akkor magunk folytatjuk a kísérleteket tovább.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,810 seconds.