Dr. Michael Laitman

Az egyetlen módja, hogy érezzük a Teremtőt az itt és most

Még most is mi a Végtelen Világban létezünk, csak még ezt nem érezzük. Minden tulajdonságainktól függ, mivel a Felső Fény az adakozás és szeretet változatlan tulajdonsága.

Nem kell önzőségünk korrekcióján dolgoznunk, és nem kell az ellen kűzdenünk. Amin dolgoznunk kell, az az, hogy megszerzzük az adakozás és szeretet tulajdonságait (szűrö) mind efölött, hogy ezáltal képesek legyünk a Fényt ezekben a tulajdonságokban megkapni, és ezáltal felfedezni a Teremtőt. Ezért van az, hogy a Kabbalában a munka és a jutalom az egy és ugyanaz.

Ez különbözik a földi, és vallásos rendszerektől, ahol a munka egy bizonyos helyen zajlik, és a jutalmat máshol kapjuk meg. Ezentúl amennyiben jutalmat kapunk akár munka nélkül is, akkor boldogan abbahagynánk a munkát. A Kabbalában az egyetlen jutalom az, hogy adakozóvá és szeretővé válunk, mint Ő maga.

Írva van: “A Micva (parancsolat) jutalma a Micva maga (Schar Mitzvah – Mitzvah)” Ezt a Teremtő megismerése, és a vele való összeolvadás követi (Schar Mitzvah Ladaat HaMetsuveh). Másrészről a vallásokban az emberek azt hiszik, hogy parancsolatok mechanikus végrehajtásával a túlvilágon jutalomban részesülnek, és amikor oda jutnak mindenük meg lesz. Ez az amit a vallás igér nekünk, és ez az alapvető különbség a vallás és a Kabbala között, mivel a Kabbala azt mondja, hogy a jutalmat most kell megkapjuk! Semmi sem vár ránk halálunk után, kivéve egy újabb életciklus, ahol újabb lehetőséget kapunk arra, hogy felfedezzük a Teremtőt magunkon belül.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.