Dr. Michael Laitman

Zavarodottságunk oka

Van egy szabály: az erőteljes Fény belép a vékonyka vágyba. A Fények és vágyak egymással ellentétes sorrendet követnek, tehát amikor a legkisebb vágy hiányzik, akkor a legerősebb Fény is hiányzik.

Mindez nagy adag zavarodottságot okoz világunkban. Nem értjük miért van az hogy teszünk valamit egy bizonyos helyen, és az valahol máshol tér vissza hozzánk. Úgy tűnik számunkra, hogy nincsen összefüggés a két történés között. Mi tönkreteszünk valamit valahol, de a csapás számunkra egy másik irányból érkezik, és mi nem vagyunk képesek meglátni a kapcsolatot a kettő között.

Ezért van az, hogy nem értjük meg szenvedésünk okait. Nem látjuk a belső kapcsolatokat, azt a hálót mely mindannyiunkban létezik, és mindent egy rendszerré köt össze. Ezért van az, hogy úgy megyünk keresztül életünkön, mintha egy sötét labirintusban bolyonganánk, nem értve azt, hogy pontosan mi is történik.

Mindennek az oka, a Fény és a Kelim (edények) között ellentétes kapcsolat: amikor még nem korrigáltam a mélyen sérül Kli-t, akkor egy apró Fény valahol teljesen máshol hiányzik.

Az egyetlen megoldás az, hogy a világot egy integrált, összekapcsolt rendszernek lássuk. Ez az a lehetőség melyet megkapunk, ha a világot a Kabbala segítségével fedezzük fel. Csak az a képesség, hogy mindent tisztán lássunk adhatja meg nekünk a lehetőséget arra, hogy magunkat és a világot korrigálhassuk, és minden problémánkat megjavítsuk.

(a reggeli lecke második része alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.