Dr. Michael Laitman

Építsük fel spirituális intelligenciánkat

Az elménk mindig egy valamit elérni kívánó vágy mellett fejlődik ki. Amikor a vágy növekszik, az inspirálja az elmét, hogy az megszerezze a vágy tárgyát. A spiritualitásban az elme az szerzett: a személynek azt a kielégítetlen vágyon keresztül kell megalkotnia.

Amennyiben valóban el akarom érni a következő szintet, akkor különböző cselekedeteket végzek, mely magunkra vonja a Körbevevő Fényt. Még a kisbaba is amikor kockákat rak össze, befolyásolva van a Körbevevő Fény által, melyet vágya vált ki. Ennek a Fénynek a segítségével a kisbaba okosabbá válik.

Ugyanez történik velünk is: a Fény beleöltözve abba az aspirációnkba, hogy elérjünk valamit amire vágyunk, nagyobb intelligenciát hoz számunkra. És hirtelen mi megértjük mit is kell tennünk.

Más alkalmakkor viszont ez a másik oldalról történik meg: hirtelen sikeresek vagyunk valaminek a végzésében, és utána tanulunk belőle. Ez a tudatra ébredés két típúsa: Felülről, illetve alulról.

(a reggeli lecke harmadik része alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,613 seconds.