Dr. Michael Laitman

Az új világ tudománya

Az igazi valóságot csakis az adakozás tulajdonságán keresztül vagyunk képesek látni, mely ellentétes az önző tudással. Önző tulajdonságaink a világnak egy hibás képét mutatják számunkra, nekünk hibás célokat és a valósággal ellentétes tényeket mutatva. Az emberek még mindig nem ismerték fel mennyire hibásak a földi tudományok. Azok majd mind a “levegőben lebegve maradnak majd”, elvesztve alapzatukat.

Jelenleg az emberek azt hiszik, hogy a tudományok vitathatatlan igazságokat adnak nekik, melyekre támaszkodhatnak. De ez csak addig van így, ameddig a világ önző tulajdonságaiban léteznek.

Azonban ahogy elkezdünk efölé a világ fölé emelkedni, felfedezzük, hogy a korábbi törvények nem működnek többé. Ez azért van mert minden amit az emberi elme a mai napig felfedezett az önző vágyak törvényeire alapulnak. Amennyiben valaki megváltoztatja vágyait adakozás iránti vágyakra, akkor a törvények és a tudomány is megváltozik. Akkor hirtelen úgy találjuk majd, hogy a jelenlegi törvények nem működnek tovább: meglepetésre az ecet képes lesz égni, mint az alkohol (ez egy a Talmudból való idézetre utal: “Az aki azt mondta, hogy az olajnak hogy égjen, azt fogja mondani az ecetnek hogy égjen”.)

Természetesen ezek nem kritikus változások lesznek, mert világunk mindaddig létezni fog, ameddig el nem érkezünk a Végső Korrekcióhoz. Csak annyi történik majd, hogy emellett a világ mellett, felfedezünk majd új spirituális vágyakat is, és ezekben cserében más fajta jelenségeket fedezünk majd fel.

Hogyan alkották az emberek a tudományokat? Mindezt vágyaikon belül, önmagukon belül tették. Az emberek felfedezték hogy egy bizonyos önző vágy egy bizonyos jelenséggel jár, míg egy másik vágy egy másik fajtával. És ez ugyanígy történik világunk minden szintjén, legyen az kövületi, növényi, állati vagy emberi.

Az összes tudomány ilyen megfigyeléseken alapul. Például a mechanikában veszek egy önző vágyat a kövületi szinten, és megmérem mely cselekedetek kapcsolódnak egy bizonyos vágyhoz. Alapjában véve ez ugyancsak az edény (Kli) és a Fény interakciója egymással. Ugyanilyen típusú kísérleteket megfigyeléseket végzünk a növényi, és állati szinteken. Így keletkeztek az összes tudományok – mivel az ember az aki az összes többi szintet elemzi, kutatja!

Szóval mindaddig amíg egy önző természeten belül létezünk, mely a kövületi (legalacsonyabb) szintje a vágynak, addig mindent azon belül fogunk kutatni, elemezni. Azonban ha képesek vagyunk magasabb rétegeket ehhez hozzáadni, melyek az adakozás iránti vágyhoz tartoznak, akkor a természet törvényeivel kapcsolatos érzékelésünk is változni fog.

Új jelenségeket fedezünk majd fel a természetben, és úgy tűnik majd nekünk, hogy a természet megváltozott. De valójában az egyetlen dolog ami valaha is változik, az a mi vágyunk, és amikor ez megtörténik, új tényeket érzünk azon belül.

(a reggeli lecke első része alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.