Dr. Michael Laitman

Képesek vagyunk a teremtés fölé emelkedni

Minden amit a Teremtő teremtett, az egész anyag nem más mint egy vágy. Azáltal, hogy úgy cselekszünk, mint a Teremtő, gyakorlatilag magamat kutatom. Úgy tűnik számunkra, hogy a világban nagyon sok különböző dolog létezik. Azonban a világ valójában a személy belső érzékelése, az ő belső állapota.

Az anyag amiből én keletkeztem, az élvezetek iránti vágy, olyan módon szerveződik meg bennem, hogy azt a”világom”-nak hívom. Ezen az anyagon belül, mindent ami a kövületi, növényi, állati és emberi szinten létezik felfedezem. Az én teljes vágyam az a valóság, melyen belül létezem. Mindössze annyit kell tennem, hogy azt teljesen megnyissam, lássam az hogyan van felépítve, mik az alkotórészei, milyen formákat vesznek fel ezek az alkotórészek, és milyen kapcsolatok léteznek léteznek a részek és formáik között.

Ilyen módon tanít meg engem a Teremtő arra, hogy felfedezzem az Ő cselekedeteit, és így egyre intenzívebben tanulmányozom Őt saját magamon belül. Végül Ő az aki mindent irányít, és csak Ő cselekszik, míg én mindezzel a teremtménnyé válok azáltal, hogy mindezt felfedezem. Hogyan fejezem be ezt a cselekedetet? Úgy, hogy felfedezem a Teremtőt a cselekedeten belül.

A Teremtő és magam ugyanazon a dolgon munkálkodunk – az én vágyamon. Az én szívemben található ponton keresztül, képes vagyok kilépni saját alapanyagomból, és azt kívülről vagyok képes tanulmányozni. Képes vagyok úgy hozzállni, ahogy a Teremtő teszi azt. Ebben az esetben Ő és én magam együttesen az anyag felett létezünk, a teremtés anyaga felett, és képes vagyok megismerni a Teremtő gondolatait, és a Teremtés Alapgondolatát.

(a reggeli lecke harmadik része alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.