Dr. Michael Laitman

Kapcsolódjunk a Teremtőhöz ezen és a spirituális világon keresztül

Minden ember pontosan olyan tulajdonságokat kap, ami ahhoz szükséges, hogy lelkét korrigálja. Nem valami véletlen alapján lettünk megteremtve. Minden vágyunk és tulajdonságunk, az összes állapot melyen átmentünk, születésünk helye, a kapott nevelés – minden kizárólag annak érdekében lett felállítva, hogy lelkünk optimális módon fejlődhessen.

Ennél fogva nincs értelme panaszkodni, hogy más feltételekre van szükségünk annak érdekében, hogy spirituálisan fejlődhessünk, hogy nem vagyunk elég egészségesek, nincs pénzünk, nem volt megfelelő oktatásban részünk, nem vagyunk eléggé intelligensek, nincs tehetségünk, képességünk vagy érzékenységünk. Az összes tulajdonságunk és környezeti feltételeink melyekkel rendelkezünk a lelkünk bizonyos tulajdonságaiból adódnak, mely léleknek korrekción kell keresztül mennie. Az egyetlen feladatunk az, hogy azt kérjük, hogy ez a korrekció megtörténjen.

Ennél fogva nincs szükség a külső világ korrekciójára. Úgy kell éljünk a világban, mint bárki más. Ez a világ egy olyan szint, mely nem lesz addig korrigálva amíg mindannyian nem érkezünk el a korrekció végére. Akár olyan magasra emelkedhetünk, mint Rashbi (Rabbi Simon), aki a Zohár könyvét írta, de még akkor is el kell látnunk fizikai testünket, gondoskodnunk kell családunkról, munkánkról, nyugdíjunkról, egészségbiztosításunkról – mindenről amire a személynek szüksége van.

Mint minden más ember amikor betegek vagyunk, el kell mennünk az orvoshoz, gyógyszert kell kapnunk tőle, azért fizetnünk kell, és be kell vegyük a gyógyszert az orvos utasításai szerint. Mindent úgy kell tennünk, ahogy azt a doktor elrendelte, de amikor meggyógyultunk, akkor a Teremtőnek köszönjük azt meg. Miért?

Azért, mert mindent megtettünk ami tőlünk elvárható volt a körülményeknek megfelelően, amit a Teremtő szervezett meg nekünk az élet színházában. Helyesen reagáltunk a színházhoz, és véghez vittük az összes szükséges cselekedetet – és ezáltal jobban lettünk. Ezáltal korrigáltuk magunkat a színház szintjén, és most köszönetet mondunk a rendezőnek mindenért ami történt. Az egész világot és a betegséget is a mi kedvünkért rendezte meg, és mi azzal a megfelelő szinten a megfelelő módon jártunk el.

Azonban ha Ő ad nekünk egy szívben található pontot, és arra vár, hogy azáltal közelebb menjünk hozzá, akkor a szívben található pont szintjén kell hozzá viszonyulnom. Nem dobom ki tulajdonságaimat az ablakon, legyen az irigység, szenvedély, büszkeség, de mindezeket felhasználjuk annak érdekében, hogy a többiekhez kapcsolódjunk ezen tulajdonságok felett, például azáltal, hogy irigykedünk amiatt, hogy a többiek hogyan haladnak előre a spirituális úton.

Büszkeségünk nyom minket előre legalább annyira, amennyire képesek vagyunk haladni. Így felhasználjuk természetes adottságainkat annak érdekében, hogy felébresszük a valódi imát magunkon belül. És amennyiben megfelelően használunk fel minden adottságot amit megkaptunk, akkor sikeresen elérjük kitűzött célunkat.

Tisztán meg kell különböztessük a materiális szintet, amit nem tudunk korrigálni, a spirituális szinttől. Ezáltal összekapcsoljuk a két szintet.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.