Dr. Michael Laitman

Az Ünnepek különleges Fényt hoznak

Kérdés:

Azt hallottam, hogy különleges Felső Fény érkezik hozzánk, a mi világunkba az ünnepek alatt. Mit adhat ez nekünk, és milyen belső változásokat okoz ez bennünk?

Válaszom:

Amnnyiben egységre lépünk egymással az ünnepek alatt, akkor képes minket ez a spirituális ragyogás befolyásolni, amit előrehaladásunkra felhasználhatunk. Ez ma jobban megtörténhet, mint valaha, mivel több ezer ember tanul Kabbalát velünk együtt.

Szóva lépjünk egységre, és érezzük, hogy vágyaink önzőek és törve vannak. Ezt az érzést hívjuk Slihot-nak – a Megbánás Napjai-nak, amikor megvizsgáljuk magunkat, és meglátjuk mennyire különbözünk attól, amire vágyunk, az adakozás tulajdonságától.

Próbáljuk meg felfedezni, mennyire ellentétesek vagyunk a spiritualitással. Ezt az érzést hívjuk a Félelmetes Nap-nak, vagy a Bíráskodás Napjának. Ez a felfedezés adja meg az imát, azaz a Sófár (a kos szarvából készült kürt) megfújását.

Aramai nyelven a Sufra, fontosságot jelent. Szóval a Sófár megfújása azt jelenti, hogy a spiritualitást, az adakozást és szeretet különlegesnek tekintjük, magasztosítjuk, azokat fontosabbnak tartva, mint korporealitásunkat és a gyűlöletet. Azt akarjuk, hogy a spiritualitás váljon számunkra a legfontosabb és legmagasabb szintű dologgá, és hogy az irányítson minket. Követeljük a Fény erejét, ami most megjelent a világban, hogy bennünk dolgozzon, és segítsen abban, hogy sikeresek legyünk a “Megbánás Tíz Napjában”. Ez azt jelenti, hogy a Fény befolyásol minket, és képessé tesz minket arra, hogy megérezzük: teljesen ellentétesek vagyunk az adakozás tulajdonságával, a lélek tíz Szfiráján belül. És ezáltal érkezünk el a Bíráskodás Napjához (Jom Kippúr).

Jom Kippúr-kor érezzük, hogy ellentétesek vagyunk a spiritualitással, és látjuk, hogy az adakozás tulajdonsága – Bina, és a megszerzés tulajdonsága – Malhut teljesen ellentétesek egymással. Egy végtelen szakadék választja el őket. Ekkor vesszük magunkra a Bíráskodás Napjának megszorításait, és megtagadjuk önző vágyaink használatát, melyek ellentétesek a spiritualitással.

Ennek eredményeképpen elkezdem korrekcióm követelését. nem azt követelem, hogy jobban érezzem magamat, hanem, hogy a vágyak egy felsőbb, különböző szintjére emelkedhessek – az adakozás vágyaihoz. És akkor egy még erősebb Fény érkezik hozzám – a Szukkot Fénye, mely képes nekem takarót (Shah) adni önzőségem fölé.

Amikor edényeim közül hetet korrigálok a Szukkot 7 napja alatt, akkor ezek a vágyak beteljesülést kapnak, és így elérem a 8. napot, melyet Acaret-nek hívunk. Ezen a ponton eltorlaszolom a Fényt, és a Fény megjelenik. Ezt hívjuk a Szimhat Tóra-nak (A Tóra Boldogsága).

(a reggeli lecke első része alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.