Dr. Michael Laitman

Miért vegyünk részt egy Kabbala kongresszuson?

Miért gyűlünk össze a Kongresszusokon, és vágyunk arra, hogy egymással találkozzunk? Ez azért van, mert amellett hogy látjuk egymást a számítógép képernyőjén nap mint nap, képesek vagyunk ily módon jobban megismerni egymást, még inkább egységre lépni. Ez a Kabbala tudományának praktikus megvalósítása, és enélkül a személy soha nem képes a spirituális világba bejutni.

Lehetetlen az emberek számára a kapcsolatteremtés, ha soha nem látták egymást, és nem töltöttek legalább egy kis időt együtt. Meg kell értsük, hogy a világunk nincsen elvágva a spirituális világtól. Nem “csak azért” lett teremtve, valami cél nélkül.

Sőt mi több, nem véletlen az sem, hogy az emberiség ilyen erőteljes, modern kommunikációt hozott létre. Ez lehetőséget és kötelezettséget ad nekünk, hogy találkozzunk, még akkor is, ha messze lakunk egymástól, annak érdekében, hogy egy belső spirituális kapcsolatot hozzunk létre.

Még akkor is, ha úgy tűnhet néhány embernek, hogy nincs szükség a többiekkel való találkozásra, és nincs amivel a többiek inspirálni képesek őket, még akkor is képesek vagyunk inspirációt kapni a többiektől ilyen formában, legalábbi egyenlőre. Ennél fogva a felelősségünk az, hogy részt vegyünk a Kabbala kongresszusokon, ha előre akarunk lépni.

Nagyon sok ember tanul otthonról magában virtuálisan az Interneten keresztül, és félnek attól, hogy egy kongresszusra elmenjenek, mivel nem ismernek ott még senkit. Azonban amennyiben előre akarnak haladni, akkor a felelősségük az, hogy végrehajtsák a Kabbalisták tanácsait, azoknak a tanácsait akik már végig mentek ezen az úton. Garantálni tudom, hogy ha a személynek lehetősége van eljönni, az azt jelenti, hogy a megfelelő feltételeket Felülről kapta. És ha azt választja, hogy nem jön, akkor egyszerűen nem fog haladni.

Néha a személynek valóban nincs meg a lehetősége az eljövetelre, mint néhány Dél-Amerikai tanulónknak, aki csak álmodni tudnak arról, hogy részt vegyenek egy kongresszuson, de minderre nem képesek, mert még arra sincs pénzük, hogy buszjegyet vegyenek arra, hogy falvaikból kiruccanhassanak. Ezeket a körülményeket ugyancsak Felülről kapják, és a saját körülményeiken belül kell előre haladniuk. Azonban ha Felülről megkaptuk annak lehetőségét, hogy elmenjünk egy kongresszusra, akkor nincsen mentségünk arra hogy visszautasítsuk a résztvételt amennyiben előre akarunk haladni.

Azért figyelmeztetek mindenkit ezzel kapcsolatban, hogy aztán két év múlva ne panaszkodjanak nekem az emberek, hogy már régóta tanulják a Kabbalát, de ez még mindig csak elmélet számukra mindenféle valódi megértés, érzékelés és a spirituális világ felfedezése nélkül. Végül is ezek azok a dolgok, melyeket tanulásunk ereményeképpen kell elvárnunk.

(a reggeli lecke harmadik része alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,684 seconds.