Dr. Michael Laitman

Fedezzük fel a megfelelő vágyakat magunkon belül, és akkor tudni fogjuk hol is vagyunk

Mi már most a végtelen, teljes, végső és korrigált állapotban létezünk. Minden már most létrejött. Azonban ez az állapot el van rejtve előttünk, és csak abban a mértékben vagyunk azt képesek felfedezni, amekkora mértékben azonossá válunk vele, vagy azáltal, hogy felfedezzük, hogy azonosak vagyunk vele.

A teremtés eredeti állapotában – a Végtelen Világban a teremtés a pokol agóniáját élte át: azt a szégyent, hogy mindent csak megszerzett a Teremtőtől. Amennyiben ezt az érzést most mi is megéreznénk, az 62O-szorosa lenne az eredeti érzésnek.

Ezért van az, hogy fejlődésünk minden szintjén, egy finoman kimért rejtettségben vagyunk. Ez annak érdekében történik, hogy először is felfedezhessük a megfelelő vágyakat, és tulajdonságokat magunkon belül, a jövendő szintjeink felé. Adakozó képességemnek megfelelően elkezdem érezni a Teremtő adakozását. Ezzel mindketten egyenlőek vagyunk az adakozásunkon és szeretetünkön keresztül. Így érjük el fokozatosan az út végét.

(a reggeli lecke első része alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,613 seconds.