Dr. Michael Laitman

Hogyan jussunk túl az úton érzett homályosságon

Kérdés:

A Kabbala módszere tisztán leírja az előrejutás összes szintjét. De létezik egy rés egy helyen – az átmenet a korporeális állapotból a spirituálisba. Miért maradt ez a rés üresen, miért nem elemezzük azt ki jobban?

Válaszom:

Megértem azt a vágyát, hogy egy “széles úton” jusson be a spiritualitásba, hogy láthassuk az egész utat elejétől a végéig, és hogy mindenhol útitáblák és utcanevek segítsenek minket. És mindezek után elérkezünk egy olyan helyre, ahol terített asztal vár ránk. De mindez hasonló lenne ahhoz, ahogy a kutya kutatja az utcákat, a csontot szagolgatva, keresve.

Azonban nekünk a kutya csontja fölé kell emelkedjünk. Igazából meg kell változtassuk az érzékszerveinket ellentétes érzékekre, amiket egyenlőre még el sem tudunk képzelni. Ezért van az, hogy a korporeális és spirituális állapot közötti átmenet ennyire nem tiszta számunkra, mint egy fehér homály az úton.

De pontosan ez az a hely, ahova a Fényt kell behozzuk – arra a helyre ahol a fehér homályt találjuk. És az erre szolgáló eszköz a kezünkben van.

Mi a valóságnak minden olyan részén, ami nyilvánvaló számunkra elvégezzük munkánkat, de amikor elérkezünk ehhez az apró fehér homályhoz, ahol tudjuk, hogy nem vagyunk képesek bármit is tenni, ott van az, ahol a Fény képes nekünk segíteni, és egy új érzékszervet épít ki bennünk, megnyitva ezzel az új világba vezető kaput.

(a reggeli leckére való felkészülés alapján)

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,702 seconds.