Dr. Michael Laitman

Tegyük útunkat röviddé és egyszerűvé

Mi mindig gyorsabban akarunk előre haladni, és ha lehetőség lenne rá, inkább egy ugrással szeretnénk a teljes út végére érni. Azonban amikor az emberek megértik, hogy ami megjelenik számukra az a tökéletesség, akkor saját helyzetükre koncentrálnak, és megértik, hogy a tökéletességet pontosan jelenlegi helyzetükön belül kell felfedezniük, még akkor is, ha az a lehető legrosszabb állapot. Lehetséges, hogy ők a Teremtőt pontosan ebben a helyzetben fogják felfedezni.

Ennél fogva nincs okunk arra, hogy előre szaladjunk a többi állapot felé. Ez általában a kezdőknek probléma. Ők még azt hiszik, hogy valami nagy változásokat kell valahol a távolban elérniük. De  nem ez a helyzet. Mi állandóan a Végtelen Világban létezünk, és az, hogy mi hogyan fedezzük fel a köztünk és a Teremtő közötti kapcsolatot, az csak a mi jelenlegi a valósággal szembeni hozzállásunktól függ.

Ennél fogva a személy útja lehet hosszú vagy rövid, attól függően, hogy mire fókuszál. Felfedezhetjük a tökéletességet jelenlegi helyzetünkben, és akkor megláthatjuk, hogy már eddig is abban léteztünk. Mindössze annyit kell tennünk, hogy eltüntessük a rejtettséget, és felfedezzük a Teremtőt, aki mindenhol megtalálható. És akkor mi és Ő egységre lépünk.

Ez nagyon fontos, mivel mi mindig azt hisszük, hogy a spirituális világ, és a különböző szintek valahol messze vannak, és nem tudjuk mi felé is igyekszünk pontosan. Azonban ez nem így van. Akkor haladunk a megfelelő irányban, amennyiben élvezzük a felfedezést és egybeolvadást jelenlegi helyzetünkben.

Végül is a személy életén belül fedezi fel a Teremtőt, ebben a világban, a többi lélekkel való kapcsolatán keresztül. Azáltal teszi ezt, hogy az előtte levő könyvön, a TV csatornán, vagy az Interneten keresztül kapcsolódik mindebbe. Minden közvetlen előttünk áll. Nincs szükség arra, hogy bárhová is rohanjunk – valamilyen materiális vagy spirituális térbe. Mindez a tér csakis a jelenlegi helyzetünk mélyebb rétegeiben található.

Amennyiben nem felejtjük mindezt el, akkor útunk rövid és egyszerű lesz.

(a reggeli lecke harmadik részéből)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,632 seconds.