Dr. Michael Laitman

A legfontosabb dolog az, hogy lelkünket korrigáljuk

Kérdés:

Amennyiben nem értem még el a spirituális érzékelést, követnem kell a Judaizmus fizikai parancsolatait, szokásait?

Válaszom:

A Kabbala senkit sem kötelez arra, hogy bármi ilyet tegyen. Ezt a tudományt mindenféle nemzetségű, kultúráju ember tanulja, beleértve olyanokat akik követnek vallásos szokásokat, és olyanokat is akik teljesen szekulárisok. Mi nem avatkozunk az ilyen jellegű dolgokba: ez mindenkinek magánügye. Csak azt tanítjuk az embereknek, hogyan képesek a Teremtővel egyenlőségre lépni, más szóval hogyan korrigálják 613 vágyukat.

Egyre közelebb kerülünk ahhoz az időhöz, amikor az egész emberiségnek meg kell ismernie a Teremtőt, annak az írásnak megfelelően, hogy: “A házamat az összes nemzet imaházának hívják majd”. Ez azt jelenti, hogy az egész globális önzőség korrrekcióra kerül majd, és minden egyes ember vágya is korrigálódik.

Az emberek életének minden más oldala megmaradhat, és folytatódhat ugyanolyan módon, amely módot az emberek a legkényelmesebbnek, és legjobbnak találnak maguk számára, amennyiben az megegyezik belső korrekciójukkal. Baal HaSulam írta azt, hogy a végső korrekció állapotában minden ember megtarthatja eredeti vallását.

Ez azért van, mert a Kabbala a vallásokat, mint nemzeti szokásokat, nemzetek tradícióit veszi figyelembe, melyet minden nemzet megtarthat. A vallásos szokások külső cselekedeteknek számítanak, melyek nem többek, mint kultúrális tradíciók, külső burkolatok, emberek életének keretei, tanácsot adva nekik, hogyan viselkedjenek otthonukban, a családjukkal, és így tovább. Azonban mindez nem befolyásolja a személy lelkének korrekcióját.

A legfontosabb dolog a lélek korrekciójának elérése – hogy elérjük felebarátunk iránti szeretetünket.

(a reggeli leckére való felkészülés alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.