Dr. Michael Laitman

Az egész világ olyan, mint egy piramis

Kérdés:

Miért van szükségünk ilyen hosszú időre – 6OOO évre – ahhoz, hogy elérjük a végső korrekciót?

Válaszom:

Az egész világ úgy épül fel, mint egy piramis, mely kövületi, növényi, állati és emberi szintekre oszlik. A kövületi szintnek felel meg a teljes Univerzum, mely körülbelül 15 milliárd ével ezelőtt keletkezett. A bolygó, rajta a növényi élettel 4 milliárd évvel ezelőtt jött létre. Az első élő organizmusok körülbelül fél milliárd éve jelentek meg, és az első emberi lény körülbelül 5OOOO éve létezett (függően attól, mit tartunk emberi lénynek). Látjuk az arányokat, hogy viszonyulnak ezek a szintek egymáshoz?

Ugyanez igaz az emberiségre is, ahol az emberiségen belül ugyancsak megkülönböztetünk kövületi, növényi, állati és emberi szinteket. Az emberiség kövületi szintjén az emberek több ezer év alatt fejlődtek, és azalatt az idő alatt, semmi nem különböztette meg az embereket az állatoktól. Utána az emberiség “növényi” fázisa kezdődött meg, és utána mind a mai napig az emberiség “állati” fázisában létezünk. Az egész fejlődés a növekvő önzőségnek köszönhető.

Az az önzőség, mely egyéni, vagy személyes, az állati szintre jellemző. Más szóval a kövületi szinten mindenki ugyanolyan volt. A növényi szinten az önzőség elkezdett az embereken belül virágozni, de ők még, mint egy integrált tömeg fejlődtek, hasonlóan a növényekhez, melyek együtt fordulnak a nap felé, és együtt hajladoznak a szél által, vagy nyílnak ki eső alkalmával.

Az állati szinten, az egyéni önzőség elkezdett megjelenni az emberekben, mint ahogy az jelen van az állatokban is. De mikor ér el a személy az emberi szintre? Mindez csak most kezdett el megtörténni a 21. században! Szóval nézzük csak meg hány milliárd évbe telt, hogy az Univerzum kifejlődjön, az emberiség fejlődéséhez képest.

Ön azt kérdezi: “Miért szenvedünk több, mint 5OOO évig, Mennyi időbe telik még amíg tovább szenvedünk?”. De miért nem kérdez az elmúlt 15 milliárd évről? Mivel csak egy keskeny szubektív látásmóddal rendelkezik, mely nem érti meg a teljes folyamatot.

(a reggeli leckéből, a 13.-as Samati alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.