Dr. Michael Laitman

Hogyan fedezzük fel a Teremtőt

Az a személy, aki fel akarja fedezni a világ rejtett elemeit, meg kell, hogy értse, hogy semmi sem áll útjában. A felfedezés csakis saját vágyán múlik.

Mi a Természet általános integrált rendszerén belül létezünk, és minden egyes pillanatban az ahhoz való hasonlatosságunk alapján kapunk belőle, miközben a Természet maga nem változik. A Természet mindig is a tökéletesség álapotában van, míg mindannyiunkban vágyak, vagy Resimók jelennek meg, melyek állandóan változnak. Magunkat és létezésünket ezen a vágyon belül érzékeljük, annak mértékében, amennyiben hasonlóak vagyunk a Természethez.

Ezért érezzük magunkat szörnyűen ebben a pillanatban: mivel vágyaink ellentétesek a Természettel. Amennyiben vágyainkat úgy irányítjuk, hogy hasonlóbbak legyenek a Természethez viszonyítva, akkor azonnal helyzetünk javulását érzékelnénk.

Szóval nincs értelme arra várni, hogy a változások kívülről jöjjenek. A pozitív változások csak akkor jönnek létre, amikor magunk változunk, amikor mi magunk egyre hasonlatosabbá válunk a Természethez – ehhez a tökéletes változatlan rendszerhez.

Ez a folyamat hasonló ahhoz, ahogy a kisbaba viszonyul anyjához. Az anya mindennel rendelkezik, és ahogy a kisbaba kíván valamit, ami jó számára, azonnal meg is kapja azt anyjától. De amennyiben a kisbaba valami olyant akar, ami nem jó számára, akkor nem kapja azt meg, de ettől csak rosszabbul érzi magát, mivel vágya kielégítetlen marad.

Tehát mi is rosszul érezzük magunkat jelenlegi helyzetünkben, mivel a Teremtő – a tökéletes rendszer – nem elégíti ki vágyainkat, annak következtében, hogy vágyaink elentétesek Vele. Írva van: “Tegyük vágyunkat ugyanolyanná, mint az Ő vágya.” – és akkor az azonal ki lesz elégítve.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.