Dr. Michael Laitman

Az ellentétek felfedezése a spirituális előrejutás ugródeszkája

A világban minden újdonság a belső konfliktus érzetéből születik, két ellentétnek az ellentmondásából egyetlen objektumon belül. Ez az érzés elviselhetetlen, és ez az oka annak, hogy ez arra kényszerít minket, hogy az ellentmondást feloldjuk. A személy képtelen a két ellentétes pontot együtt elviselni.

Mindez az Első Megszorítás előtti állapotból származik, amikor a teremtmény megérzi, hogy Ő csak kap a Teremtőtől, és ezáltal ellentétes Vele. Ezért nem vagyunk képesek elviselni a két ellentét együttes létét.

Az emberiség azon a ponton van, hogy mindezt felfedezze, és amikor ez a felfedezés megtörténik az egy hatalmas sokként hat majd: egyrészről mindannyian egymáshoz vagyunk kapcsolódva, másrészről gyűlöljük egymást. És akkor arra kényszerülünk majd, hogy ezt a problémát megoldjuk.

Ezért az ellentétek felfedezése szükséges indulópontja a változások beindulásának. Ez olyan, mint egy trampolín, mely segíti az ugrást, mivel ez az érzés oly módon gyakorol nyomást ránk, hogy egyszerűen nincs más választásunk, mint, hogy kitörjünk ebből az állapotból.

Így minél gyorsabban felfedezzük ezeket az ellentétes erőket a társadalomban – egymás iránti belső gyűlöletünket, együtt annak szükségszerűségével, hogy egységre lépjünk, és szeressük egymást, ahogy az a természetben ösztönszerűen megtörténik, annál gyorsabban érzi majd az emberiség, hogy meg kell oldja ezt a problémát. És igazából pontosan ez a dualitás az oka annak, hogy jelenleg válságban vagyunk. Ez a módja annak, ahogy felfedezzük, hogy ” a Fény a sötétségből lép elő”.

(a reggeli lecke alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.