Dr. Michael Laitman

Az egyensúlyhoz vezető kulcs az ember kezében van

Az egész valóság egyensúlyban van, egyedül csak az ember töri meg azt önző erejével, sok problémát okozva. Az egész természet a homeosztázis felé igyekszik. Ez az Univerzum általános törvénye. Az összes ellentétes erőnek minden időben egyensúlyban kell léteznie.

Az edény (Kli) és a Fény mindig együtt van, és közben ellentétes egymással. És a személynek a középső vonalon kell állnia. Ez a tökéletes létezés alapvető feltétele. Minél messzebb vagyunk a középvonaltól, annál jobban szenvedünk, ahogy fejlődünk. És a szenvedés arra kényszerít majd minket, hogy megoldást találjunk – azaz a középvonalat, a két ellentét közötti megfelelő egyensúlyt.

A személynek nem szabad azzal próbálkoznia, hogy valamit megpróbáljon valami más érdekében elpusztítani, mivel semmi nincsen a világban, ami hiába lett teremtve. Mindenek megvan a saját helye. Szóval ne próbáljuk a körülöttünk levő természetet megpróbálni kijavítani. Csakis magunkat korrigáljuk, mivel magunkat kell a természettel egyensúlyba hozni.

Magunkon kívül semmi más nem nélkülözi az egyensúlyt. Végül is a természet úgy van felépítve, hogy minden más tagja ösztönszerűen követi az egyensúly törvényét. Ez célirányosan van így tervezve, annak érdekében, hogy mi képesek legyünk szabad választásunkat használni magunk korrigálására, és, hogy mi magunk egyensúlyba kerüljünk – a többiekkel, és a Teremtővel való kapcsolatra lépjünk.

Azonban ezt nem vagyunk képesek magunk által megtenni. Mindezt csak követelnünk kell, hogy a Fény megjelenlen, és visszatérítsen minket ebbe a kapcsolatba.

(a reggeli lecke harmadik része alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.