Dr. Michael Laitman

Az egyetlen lehetőség, hogy bármit is megváltoztassunk világunkban

Kérdés:

Amikor megtanuljuk, hogyan adakozzunk, akkor a kölcsönös adakozás a lelkek között a spirituális világban befolyásolja materiális világunkat is?

Válaszom:

Természetesen. A mi jelenlegi korrigálatlan hozzáállásunk egymás irányában olyan erőket ébreszt fel, mely irigységet, gyűleletet kelt a világban, és azért néz ki a világunk ilyennek jelenleg. Amennyiben mi magunkra vonjuk a korrekció erejét (a kegyelet erejét) felülről, akkor pozitív erők ereszkednek világunkra, békét, egységet, egyensúlyt, biztonságot és nyugalmat hozva magukkal.

Mi nem vagyunk képesek bármit is befolyásolni a világ jelenlegi szintjén. Láthatjuk, hogy mindegy milyen erővel próbálkozunk bármit is tenni világunkban, semmi sem sikerül. Az emberek azt hiszik, hogy képesek bármit is megváltoztatni személyes életükben, mivel úgy tűnik számukra, hogy ott haladnak előre. De globális méretekben láthatjuk, hogy senki nem képes irányítani a helyzetet. A legutóbbi válság (beleértve az oktatást, kultúrát, családi életet, gazdaságot és pénzügyeket, valamint az ökológiát) lassan megérteti velünk, hogy teljesen tehetetlenek vagyunk ezzel szemben.

Mindez célirányosan történik, annak érdekében, hogy megmutassa nekünk újra és újra, hogy mi nem vagyunk képesek bármit is korrigálni a világunk szintjén. A mi világunk az csak a Felső Erő munkájának következménye. Ezért van az, hogy fel kell emelkedjünk ezeknek az erőknek a szintjére, és onnan kell megváltoztassuk azok hatását a mi világunk irányába.

Amennyiben mi magunkra vonjuk a Felső Fényt tanulásunk során, amikor egymáshoz kapcsolódunk, akkor vitathatatlanul nagy változásokat indítunk be világunkban. Ez az egyetlen lehetőségünk, hogy bármit is változtassunk világunkban.

(a reggeli lecke harmadik része alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.