Dr. Michael Laitman

Problémáink egyetlen oka

Kérdés:

Amennyiben minden amit világunkban látunk az csak belső állapotunk tükröződése, az azt is jelenti, hogy annak érdekében, hogy a világot korrigáltnak lássuk, magunkat kell belül korrigálnunk?

Válaszom:

Az összes korrekció magunkon belül történik. Nem kell semmit sem korrigálnunk a világban. Amennyiben nem korrigáljuk magunkat, a világ nem képes jobb állapotba kerülni.

Ezt a tényt hamarosan felfedezzük teljes terjedelmében. Teljesen mindegy mennyi jó, vagy rossz dolgot csinálunk a külső világban – azaz a jelenlegi világunk korlátai között – a cselekedeteink nem befolyásolnak semmit, mint például az ökológiát. Csak annyi történik, hogy egy másik jelenség hamarabb jelenik meg számunkra. Például, ha abbahagyjuk a gázok, olajok égetését, és ökológiailag tiszta hajtóanyagokat kezdünk el használni, akkor az bizonyos változásokat hoz létre a légkörben. De a régi problémák helyett akkor majd új problémák jelentkeznek.

Mindez azért történik, mivel nem korrigáltuk magunkat ezek által. A természet teljes egyensúlya csakis az ember korrekcióján múlik. Ennél fogva az emberi szinten jelentkező egyensúly hiánya, az emberek közötti kapcsolatok hiánya az egyetlen oka minden problémánknak.

(a reggel lecke harmadik része által)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.