Dr. Michael Laitman

Váljunk a saját magunk Teremtőjévé

Két erő vezet minket célunk felé. Az egyik erő a saját vágyaink és a környezetünk vágyai, mely ebben a világban fejleszt minket tovább. De a második erő nem ehhez a világhoz tartozik, hanem az ismeretlen irányába húzza az embert, és egy különleges spirituális környezetet hoz számára – a tanárt, a csoportot és a Kabbala könyveket.

Amennyiben valaki megfelelő módon kapcsolódik ezekhez, akkor képes egy spirituális világot felépíteni magának, mely az ő jövőbeni világa. A testünk megmarad a fizikai világban, míg a lelkünk megszületik a spirituális világon belül. Ez az egyetlen valóság, ahol szabad választásunk van.

A személy állandóan ennek a két ellentétes erőnek terében létezik, és neki kell őket kiegyensúlyoznia. Azonban nem szabad, hogy egyiket a másikkal felcserélje, az embernek szüksége van életére, és az ebben a világban való élvezetekre is.

A spirituális úton mindig két ellentétes erő között találjuk magunkat. Azáltal, hogy azokat magunkon belül kiegyensúlyozzuk, a személy felhasználja szabad választását, hogy saját “én”-jét felépítse e között a két erő között. Mindezt szabadon és függetlenül teszi.

A személy minden mást felülről kap meg: vágyait, elméjét, eresjét és a példákat, de saját magát ő maga építi fel. Mindebből az következik, hogy magából a teremtményt teremt, ezáltal hasonlóvá válva a Teremtőhöz.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,142 seconds.