Dr. Michael Laitman

Az egyéni és kollektív érzések között különbség

Kérdés:

Amennyiben minden egyes személy lelke különleges, egyéni, akkor hogyan lehetséges az, hogy mindenki ugyanazokat a jelenségeket élje át?

Válaszom:

Mindannyian ugyanazokat a jelenségeket fedezzük fel, de minden személy azt a saját edényén (Kli) belül fedezi fel. Például tea van a csészémben. Amikor te iszod azt meg, te is azt érzed, hogy valami meleg folyadék van benne, minden különösebb íz nélkül. Hasonló érzékszerveink vannak, de különböző vágyaink. Egy jelenséget hasonló módon érzékelhetünk, de azokat különböző módokon elemezzük ki, a vágyainktól függően. Ezért van az, hogy nem értjük meg egymást.

Amennyiben mindketten a spirituális világ ugyanazon szintjeire emelkedünk, mindketten megértjük hol is vagyunk. Ugyanez igaz jelenlegi világunkra is: amikor egy városban vagyunk, tudjuk, hol is vagyunk. Ez az amiben egyetértünk. Azonban te lehet, hogy szereted azt a várost, míg én viszont nem szeretem azt. Minden egyes szinten vannak elemi, általános érzetek, de az egyéni érzetek különbözőek.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.