Dr. Michael Laitman

Abba kell-e hagyjuk a TV sorozatok nézését, ha tudjuk, hogy csak az időnket vesztegetjük?

Kérdés:

Miért van az, hogy amikor otthon vagyok, nem vagyok képes egy Kabbala könyvet olvasni, hanem inkább TV regények nézésével töltöm az időmet? De amikor idejövök az órákra, és tanulok, akkor nem cserélném el a leckét akár a világ legjobb filmjére sem?

Válaszom:

Amikor elhagyjuk a tanulótermet, a materiális élet közepében találjuk magunkat, mely a spirituálishoz viszonyítva egy tudattalan állapot. A megszerzés iránti vágyunk az mely játszik velünk, és arra késztet minket, hogy csak égessük feleslegesen életünket, hogy ezzel akadályozza spirituális fejlődésünket.

Másrészről segít abban, hogy megmutatja mennyire vesztegetjük időnket, és hogy minden megszerzett élvezet nyom nélkül elillan. Akkor aztán megértjük, hogy csakis a környezet képes nekünk segíteni. Amennyiben a környezetünkben levő emberek az egymás támogatásáról gondolkodnak, akkor nem leszünk képesek teleregényeket nézni még akkor sem, amikor otthon vagyunk, a spiritualitás fontossága miatt, melyet tőlük, környezetünktől kapunk. Úgy érezzük majd, hogy ez a fajta cselekedet zuhanás, mintha megint kisgyermekké válnánk, aki kockákból házat épít.

Nem kell szégyenkeznünk azért, hogy a TV előtt töltjük időnket. Az egyetlen hibánk az, hogy nem építettünk ki magunk körül olyan környezetet, mely befolyásolhat minket olyan módon, hogy ne vesztegessük időnket cél nélkül.

Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ki kell most kapcsolnunk a TV-t. A Kabbala ellenez minden ilyen fajta megszorítást, tiltást, nincsen erőszak a spiritualitásban. A személynek dolgoznia kell, és élnie életét, mint minden más egyszerű embernek. Semmit sem szabad, hogy erőszakkal próbáljunk megváltoztatni magunk körül, hanem csakis azáltal változunk, hogy megkapjuk a spiritualitás fontosságának érzetét környezetünktől.

Nincsen erőszak a spiritualitásban! Nem kötözhetjük meg kezeinket és lábainkat, és nem szabad, hogy ez által gondoljuk magunkat igaz embereknek. Ez nem jelent korrekciót!

Csak akkor fogjuk magunkat korrigálni, amikor vágyaink megváltoznak, és a TV sorozat fölé emelkednek. A Fénynek kell minket korrigálnia, ahelyett, hogy halálunk utáni tűzzel, vagy pokollal való fenyegetések, vagy intimidáció változtatna meg minket. A Kabbala tudománya az nem vallás, és csakis korrekcióról beszél. És mindennek az egyetlen módja az a környezet felénk való behatásának a növelése. Ez az egyetlen szabad választásunk, és a spirituális fejlődésünkhöz szükséges feltétel.

Most pedig nézze csak nyugodtan tovább a TV-t…

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,650 seconds.