Dr. Michael Laitman

A kabbala bölcsességének szájról szájra való átadása

Kérdés:

Ön azt mondta, hogy a Kabbala tudományát évezredeken keresztül “szájról szájra” adták át a tanítók tanítványaiknak. Mit jelent ez?

Válaszom:

“Szájról szájra” azt jelenti, hogy a spirituális megértést egy közös szűrőn keresztül adták át a tanárról a tanítványra, amikor mindketten ugyanazon a szinten helyezkedtek el. Egymáshoz úgy kapcsolódtak, mint egy felnőtt egy gyerekhez a mi világunkban: A felnőtt képes a gyermek szintjére leereszkedni és ott őt tanítani, miközben a gyermek képes azt megkapni a felnőttől. A tanulás azáltal lehetséges, hogy mindketten ugyanabban a világban, ugyanazon a szinten vannak.

Ugyanez igaz a spirituális világra is: azért vagyunk képesek kapcsolatba lépni a tanárral, mivel ő is leereszkedik az alacsonyabb spirituális szintre, arra a szintre, ahová a tanítványnak kell felemelkednie. Akkor elérik azt a kapcsolatot, melyet “szájról szájra” kapcsolatnak hívunk, ami azt jelenti, hogy egy közös szűrő létezik a Felső Szint Parcufa és az alsó szint Parcufa között. Ez a szűrő a Peh (száj) szintjén helyezkedik el, és ezért van az, hogy a kölcsönös kapcsolatot Peh El Peh-nek, azaz “szájról szájra” nevezzük.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.