Dr. Michael Laitman

Báál HaSzulam hatalmas lelkének missziója

Kérdés:

Báál HaSzulam azt mondta, hogy ő valami teljesen újat fedett fel könyveiben, olyat ami egyik elődje sem fedett fel előzőleg. Pontosan mit fedett fel könyveiben?

Válaszom:

Először is  Báál HaSzulam azt írja, hogy ő ugyanannak a nagy léleknek a következő inkarnációja, mely világunkba a nagy Kabbalisták alakjában tér vissza – az Ari, Rasbi, Mózes, Ábrahám és Adam HaRison. Ez egy speciális lélek, mely világunkban különböző “öltözetekben” jelenik meg, annak érdekében, hogy ugyanazt a módszert adja át nekünk, de minden alkalommal pontosabb, részletesebb formában, mely forma alkalmasabb annak a generációnak, mely generációban ez a lélek újra megjelent.

Ennél fogva amikor ez a lélek az Ari testében létezett, akkor nem volt képes azt felfedni, amire Báál HaSzulam volt képes, mivel az idő nem volt még arra érett, alkalmas. Ezért van az, hogy a Kabbala tudományának egy része, mely nem volt szükséges az Ari idejében, az szükségessé vált Báál HaSzulam idejére. Igazából előzőleg mindezt tilos volt még felfedni. De Báál HaSzulam generációjában, mindez már abszolút szükségessé vált, ezért is jelent ő meg, és fedte mindezt fel nekünk.

Azok az alapvető gondolatok, melyeket a Kabbala tudományában manapság megbeszélünk, még húsz évvel ezelőtt is rejtve voltak, nem beszélve arról mennyire rejtve voltak kétezer éve. De ez nem jelenti azt, hogy a múltbéli Kabbalisták nem tudták ezeket a dolgokat. Mi csak kis állatkák vagyunk hozzájuk képest, azonban nekik még nem volt engedélyük arra, hogy felfedjék azt, amire mi már megkaptuk az engedélyt. Végül is, kinek is tudták volna mindezt felfedni? Az emberi felfogás még nem állt készen ennek a tudásnka a befogadására!

Mint ahogy azt Báál HaSzulam írja a “Az idő a cselekvésre” cikkében, csak a mi generációnkban jelent meg a nyomasztó szüksége annak, hogy a Kabbala tudományát az egész világ számára terjesszük, és azt gyakorlatba ültessük.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.