Dr. Michael Laitman

A spirituális világ csak egy lépés előre.

Az a mi problémánk, hogy amikor eljutunk a spirituális fejlődéshez, mindig hosszú időt tesz ki, hogy átmenjünk a következő lépésre. Úgy néz ki, mintha  több állapoton mennénk keresztül, de valójában mindig egyazon helyet tapossuk, jobbról balra mozogva, előre hátra hajolva, képtelenül arra, hogy egy lépést tegyünk előre, hogy a spirituálitást, ami a mi domináns erőnk, létrehozzuk.

Még nem tudunk arra fókuszálni, hogy minden erőnkkel lenullázzuk magunkat(az egoizmusunkat) az adás minőségének érdekében, amit a következő lépésnek kell tekintenünk. De mindenképpen minden lépés,  közelebb visz az adás minőségéhez, és elkezd uralkodni rajtunk. A kérdés az, hogy készen vagyunk-e arra, hogy minden szükséges előkészületet megtegyünk , hogy lenullázzuk az egoizmusunkat , hogy érezzük a cél fontosságát, hogy minden vágyunkat és gondolatunkat erre fókuszáljuk, megtegyük a végső döntést, hogy aza az a egyetlen dolog, amire szükségünk van és semmi más

Ha egy személynek esélye van, hogy legalább egy lépést tegyen az adás felé, a TeremTő, anélkük, hogy jutalmat várna, mégha hiányoznak az erők, hogy ezt megtegye, csupán ragaszkodik a minőséghez csak egy pontban., és mindennek ellenére ragaszkodik, az összes nagy  vágyhoz, ami van neki, azután eléri a tökéletességet.(Malchut a Bina-ban).

Tehát, egy ponton (Tzimzum Bet) keresztül éri el a tökéletesség állapotát (az adományozáa attributuma) minden ami számára marad, az , hogy kifejlessze ezt a pontot, Írva van:”Nyiss ki, mint egy tű lyukát és én elviszlek”

Ha  kitartasz ennél az adásnak ennél pontjánál, minden kétség ellenére, kérdések és zavarok, ellenére, Akkor a vágyak, amik benned vannak (a te Reshimod) egyre mélyebben benyomódnak, mint egy cérna a tű lyukán, berakva téged az adás spirituális attributumába.

És akkor a vágyaidon keresztül meglátod a felső világot.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.