Dr. Michael Laitman

A Kabbala tudományát a vágyak segítségével tanulmányozzuk, nem az eszünkkel.

Kérdés:

A mi időnkben, az embernek  el kell-e sajátítania a spirituálitást, annak érdekében, hogy terjessze a Kabbala tudományát?

Válaszom:

Minden attól függ, hogy mit értesz a terjesztésen. Ha terjesszük, amit Baal HaSulam írt, ha beszélünk őróla, olvassuk a cikkeit, tanulmányozzuk a beszédeit, hogy megértsük a szövegeit, akkor ez természetesen csupa olyan dolog, amit terjeszthetünk.

Mit jelent a terjesztés? Azt jelenti, hogy megadjuk az embereknek a lehetőséget, hogy részt vegyenek a tanulásunkban, de ami fontosabb, hogy összekössük őket az elsődleges forrásokkal. Mindennek az elsődleges forrásokon kell alapulnia. A Kabbala tudományának tanulmányozása azt jelenti, hogy össze vagyunk kapcsolva az anyagaival, állandóan visszatérünk rá, és ellenörizzük, hogyan képzel le mindent, ami ott le van írva,  a korrigálásod egy integrális módszerévé.

Fokozatosan  össze kezded kötni ezeket az anyagokat a saját elméddel, érzéseiddel, és magadévá teszed. Amikor tanulsz, azt kell akarnod, hogy az anyag belsejében helyezkedj el, hogy a vágyaid és gondolataid az ő formáját vegyék fel. Ez olyan, mintha egy folyadék lennél, amely feltölti az  anyagnak a kontúrjait és formáját. Azért akarod ennek a modellnek a belsejébe helyezni magadat, hogy eltávolodj az egoista”self”-edtől, saját gondolkodás-módodtól, és attól a módtól, ahogy most kapcsolod össze az elmédet, és érzéseidet. Ehelyett magasabb minőséghez akarsz jutni elmédben és érzéseidben, és elkezdesz gondolkodni ezek mentén.

Azt kell akarnod, hogy ki tudj törölni mindent, amid most van, annak érdekében, hogy megszerezd  ezeket a minőségeket. A vágyad megmarad, de forma nélkül, hogy azután az adás formáját vegye fel. És ez akkor van, amikor kész vagy arra, hogy beleszülessél a spiritualitásba.

Ez az amit a Kabbala tanulása jelent. A tanultak nem az elmédben jelennek meg, hanem a vágyaidban, új minőséget adva nekik. Az emberek nem az eszükkel tanulják a Kabbalát, hanem a szívükkel.

Tanulmányozzuk, hogy hogyan változtassuk meg magunkat, hogy a minőségünk hasonló legyen a Teremtő minőségéhez. Terjesszük a leckéinket,  hogy mindenkinek, aki részt akar venni velünk együtt a tanulásban, ez lehető legyen. És minél jobban haladunk, annál inkább le kell ellenőriznünk, mennyire vagyunk közel  az elsődleges forrásokhoz., mennyire felelnek meg neki a gondolataink, csökkentjük-e az ellentmondásokat közöttük jobban értjük és érezzük-e az anyagot. De a legfontosabb teszt az, hogy ellenőrizzük,  hogy az adás fontosságtudata növekszik-e mindig. bennünk.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.