Dr. Michael Laitman

Amennyiben szabadok akarunk lenni, fel kell emelkedünk a Teremtő szintjére

Kérdés:

Miért nem ébreszti a Teremtő az összes lelket fel egyidőben, és ad mindenkinek egyenlő szabad választási lehetőséget?

Válaszom:

Minden lélek szabad választási lehetőséget kap gyökerének megfelelően. Amikor minden egyes személy korrigálta magát, látni fogja, hogy nincs semmi oka a panaszra, és mindenki egyenlő a lelkek általános korrigált rendszerében.

Azonban mindenki különbözik korrekciójuk módjában, néhány lélek magasabban van, mások alacsonyabban. Azonban ezek a különbségek eltűnnek, amikor mindenki szeretetben és kölcsönös adakozásban lép egységre a korrekció végeztével. Azonban mindaddig, az előrehaladás folyamata alatt vagyunk, léteznek különbségek közöttünk, és mindezek szükségesek, mivel ellenkező esetben nem létezne mozgás.

A teremtés azért halad előre, mivel az emberek belül egy magasabb rendű rendszert építenek fel. Mi a Teremtővel való hasonlóságunkat építjük, és ez csak akkor lehetséges, amennyiben különbség van a belső részek, a lelkek között.

A Teremtő 613 vágyat teremtett a 613 Fény segítségével. Ez azt jelenti, hogy a kezdetektől fogva, a teremtés magában foglalja a különböző tulajdonságok sokaságát. Másrészt a mi önző alapanyagunkon belül lehetetlen lenne az adakozást, szeretet megszerezni, és azt az érzést, hogy  Teremtő tulajdonsága az fontos.

A korrekció végén, az összes egyéni lelket és tulajdonságot összekötjük, és akkor felfedezzük az egyetlen, egységes, tökéletes rendszert – a Teremtőt (HaVaYaH). Azonban annak az oka, hogy képesek vagyunk ezt az egységes rendszert megérteni pontosan az, hogy végig megyünk ezen a számtalan vizsgálaton, és megfigyelésen mely a végső korrekcióhoz vezet.

Ebben az Egységes állapotban már nem létezik bármilyen különbség a Malhut részei között. A különbségek csak ahhoz voltak szükségesek, hogy Őt megértsük, és olyanná váljunk, mint Ő.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,282 seconds.