Dr. Michael Laitman

A Teremtő a mi legbenső szerzeményünk, megértésünk.

A Teremtő a Te korrigált minőséged. A Teremtő feltárul a teremtett lény belsejében, és ezért hívjuk héberül  „Bo-re”-nak(jöjj és láss)

El kell érned a korrigált állapotodat, a korrigált  egodat, és akkor látni fogod a korrigált minőségeidet, és ezeket Teremtőnek hívod. A Teremtőt csak a magad belsejében  tárod fel, az érzékelés  korrigált edényének belsejében. Semmit sem érzel kívül magadon.

Mi felfogjuk a valóságot, mindent, ami létezik, a belsőnkben és az érzéseinkben. Ezért van az, ahogy a „Zohar könyve„ kijelenti, hogy az összes világ és minden ami kitölti őket, beleértve a Teremtőt, egy személyben létezik. Az csak a látszat, hogy minden kívül van, rajtunk kívül. Ez az illúzió szándékosan van így, hogy a belseje és a külseje közti kontraszton keresztül rendelkezzünk azzal a képességgel, hogy  lássuk a világot, magunkat, és a Teremtőt is oldalról és belülről is. Akkor azután képesek leszünk megérezni a Teremtést, ahogy Ő csinálja, a teremtés előtt hogy volt, a teremtés folyamata hogy volt, és hogy lesznek a jövőben a „magasabb állapotok”.

A spirituális észlelés „mások” vágyain belüli érzésekre épül, amelyben Te is csatlakozol magadhoz  az adományozás és szeretet vágyán keresztül. A vágyad növekszik, ameddig Te egyesülsz más vágyakkal, folytatod a feltárását  a nagyobb és szélesebb valóságnak.

Világukban megmutatjuk az „Assiya világát”, ahol minden személy el van különülve saját magában, saját egoista vágyában. De amikor elkezdesz egyesülni a csoportoddal, ami hasonló a Teremtő iránti vágyaddal, akkor addig a mértékig, ahogy Te egyesülsz a vágyaikkal, felfeded a Yetzira világát.

Ha egyesülsz a környezettel egy nagy vágyban, felfedezed az adományozás  minőségét, amit te követtél el, és ezt úgy hívják, hogy a Teremtő. A fenoména, amit felfedsz  a te korrigált vágyadban, azt Fénynek hívjuk, és az Ő legbelső forrását Teremtőnek.

De akkor egy nagyobb egoista vágy  az egod(self) belsejében, és ha megpróbálod, hogy egyesülj azon csoporttal amelyik az egoista vágyad felett van, eljutsz a Berta nevű vlágba.

Ez az, ahogy mi felfedjük mind az öt világot. Baal HaSulam írja „ Bevezetés a kabbalába” című művében, hogy az összes világ egy emberben létezik. A Kabbala tudománya  a Teremtő revelációja a megteremtett lényekhez, a megteremtett lények belsejében vannak, pontosabban a korrigált vágyaikban (érzésekben).Felfedve az adományozás minőségét, mi megszerezzük a Forrást is, az Alapítót. Amit legbelül szerzünk meg, ez a Teremtő.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.