Dr. Michael Laitman

A gyerek kérdezi: Miért vagyunk mi mindannyian összekötve?

Kérdés:

Miért vagyunk mi mindannyian összekötve?

Válaszom:

A Teremtő megteremtett egy magában álló vágyat, és azután darabokra tőrte.

Valójában mi belül össze vagyunk kötve, csak mi éreezük úgy, hogy szét vagyunk választva.

Valójában úgy érzem, hogy a többiek el vannak tőlem választva. Hazudok nekik, lopok tőlük, megütöm őket, és gyűlölöm őket, mert nem érzem , hogy ők is én vagyok. Az egész világ az mind én vagyok.

A Teremtő szándékosan zavart össze engem. A tény, hogy a többiek is én vagyok,  feltárul előttem, akkor meg kell kérdeznem magamtól :„ Hogyan kezelhetem magamat ezen a módon?”A dolgokat a saját egomból veszem, megütöttem magam, loptam magamtól, oly sok jó dolgot eltávolítottam magamtól.

Állandóan megsértem magamat, saját egészségemet, saját kényelmemet és saját békémet.. Rossz dolgokat csinálok magamnak.  Mire gondoltam? Hogy hogy nem láttam a nyilvánvalót?

Ez csak az egoizmusban eltorzított tükör, azért hogy más részeim idegennek látszanak a számomra, még akkor is, ha az elmémmel felfogom, hogy mi egy egész vagyunk.

Ez egy kellemetlen érzés, de a jó dolog ebben az, hogy ez vezet a korrekcióhoz. Az összekapcsolódás felé  lök minket, és motivál minket, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz. ( Az Észak Amerikai Kongresszus gyerek leckéiből.)

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,648 seconds.