Dr. Michael Laitman

A hegedű, ami a Teremtő melódiáját játsza.

Nem érezzük úgy, hogy az egész életünk egy szimpla ügymenet tárgya.Teremtő szándékosan összezavar minket,  mintha a világnak nem lenne Forrása és Célja, a hiányán való kétségbsesésen helyett,  ünnepeljük  a Kabbala revelációját, ami a Teremtő revelációjának módszere.

Annak érdekében hogy felfedjük a Teremtőt, szükséges, hogy mindent ami történik vele neki tulajdonítsuk, és a mi tulajdonságainkat is úgy kell kialakítanunk, hogy hasonló legyen Hozzá. Ha arra törekszem, hogy csak őt lássam, és semmi mást mögötte, ami szembejön velem, minden csapás és öröm, akkor ebből a zavarból elkezdem felépíteni  a gondolatokat és vágyakat összekötő redszert, amely a Teremtőhöz hasonlít.

Ezen túl, és csak jóságot láthatok, az ő különböző és ellentmondásos tevékenysége között. Ha elhiszem a Kabbalistáknak, hogy úgy fogják fel a Teremtőt, mint egy egyedi és jóakaratú forrást,  akkor a törekszem, hogy a tulsajdonságaimay kijavítsam  oly módon, hogy én Őt úgyanúgy fogjam fel.

Ha én felhangolom magamat, mint egy hegedűt, amely a hangolás után a helyes melódiát kezdi játszani, akkor én érezni fogom a Teremtőt, és akkor Ő és én együtt játszunk rajtam.      ( Az Észak Amerikai Kongresszus első leckéjéből.)


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.