Dr. Michael Laitman

A vágy tervezése

Minden az élvezet vágyán belül történik, amit a Teremtő teremtett. Ahogy fejlődik a vágy, átmegy bizonyos változásokon. Először elfogadjuk, és nem kerülünk konfliktusba vele. Tényleg , minden fajta konfliktus kétségtelenül lehetetlen., mert az ember soha nem tartja távol magát ettől a vágytól, de mindig úgy tesz, ahogy parancsolják. Ő még nem  figyel rá, hogy ez a vágy nem igazán az ővé, hanem fölülről szabályozza őt. Ő még megkülönbözteti ezt a két aspektust magában, mint különállókat, ez avágy és az ember.

De a belsejében felébreszti a Teremtő lényrgét, ami az adakozásra irányul és az ember kezdi idegennek érezni  a vágyát. Kezd külünbséget tenni a 1. Vágy és a 2. Én( a szívbeli pont) között

Az ember erőfeszítése, hogy megváltoztassa a vágyát, további távolságra viszi őt magától, és úgy kezdi érezni magát, mint egy rabszolga. Függetlenül attól, hogy élvezetet vagy fájdalmat hoz, hogy ez a vágy küldve lett neki. Az ember valósága három komponenst fog össze, 1. A Teremtő, 2, A vágyak, amiket küld, 3.Én-

A Kabbala bölcsessége megmagyarázza a szabad akarat dolgát, és hogy hogyan használja az ember a csoport befolyását és a Felső Fényt(Ohr Makif), hogy kiemelje a cél fontosságát, a  test és a korporális élettel kapcsolatban, és hogy hogyan változtassuk meg a vágyat, hogy elérjük a célt.

Ez az, ahogy az ember kifejleszti ekvivalenciáját teremtővel( adakozás)

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.