Dr. Michael Laitman

A sötétség a Felső Szint érzékelésének a kezdete

Amennyiben a Felső Szint nem ébreszti fel az alsót, akkor az alsó szint soha nem képes a Felsőre gondolni. Tehát minden rossz érzés annak a jele, hogy a Teremtő jelet küld, hogy figyeljünk Rá.

Ennek a felismerése már annak a jele, hogy kapcsolatba léptünk a Felső Szinttel. A személy először nem érti mi is történik vele, csak rosszul érzi magát, és azt kérdezi: “Miért érzem ilyen rosszul magam? Csináltam valami rosszat?” Ezzel már elkezdi kapizsgálni, hogy van valaki, aki problémákat küld neki, valamilyen rossz cselekedetéért.

Most az egész világ elkezdi érezni a Felső Szint AHAP-ját közénk leereszkedni. Ez a mi időnk különlegessége, mivel hirtelen szemben találjuk magunkat a Felső Szint AHAP-jával, de nem egyénileg, hanem mindannyian összekapcsolódva egyetlen globális önzőségbe.

A Felső Szint AHAP-ja (sötétség, nehéz élet, válság) megjelenik, és ennek kapcsán kezdik az emberek kérdezni: “Honna jön mindez? Mi mindennek az oka? Mit tegyünk most?”.

Mindez abból a sötétségből származik, melyet a Felső Szint AHAP-ja hozott számunkra. Enélkül nem lennénk képesek érezni az egymás között létező önző kapcsolatainkat negatív módon, és nem lennénk képesek megérteni, hogy ez minden problémánk oka.

1. Minden egyéni önzőség elérte növekedési folyamatának végét többezer éves történelmünk során. Mindannyian egyetlen önző rendszerré kapcsolódtunk össze.

2. A Felső Szint ellentétes mivolta megjelent előttünk, és ennél fogva rosszul érezzük magunkat. Mindezt az érzést a Teremtő okozza nekünk. Ő az aki leereszti szintünkre AHAP-ját, és arra kényszerít minket, hogy kéréssel forduljunk hozzá.

Kezdetben egyszerűen azt kérem tőle: “Segíts abban, hogy jobban érezzem magam!” De utána elkezdem érzékelni, az, hogy egyszerűen csak jobban érezzem magamat nem segíthet, mivel a világ globálissá vált. És akkor elkezdek kérni a többiek érdekében is mint magam érdekében, és később első sorban a többiek érdekében kérek, és csak utána a magam érdekében.

Ily módon a sötétség képes minket a megfelelő következtetéshez eljuttatni.

(Az Eurázsiai Kongresszus leckéiből)

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,658 seconds.