Dr. Michael Laitman

Az egységes rendszer mely képes a vágyak sokasága ellen dolgozni

Nem kell arra figyelnem, hogy éppen milyen specifikus vágyat találok vonzónak. Igazából mindegyik vágy ugyanarra a közös nevezőre mutat – hogy én minél jobban érezzem magam.

Amennyiben ezt a megközelítést követem, akkor könnyebb lesz visszatartanom magam az élvezetek hajszolásában, és képes leszek figyelmemet a Teremtő forrása irányába fordítanom, és megértenem, hogy miért kapom ezeket az élvezeteket, mint “segítséget magam ellen”. Az események szekvenciája ily módon egyre világosabbá válik számomra, amennyiben nem merülök bele az ilyen meg olyan fajta élvezetekbe (pénz, állati vágyak, étel, hírnév, hatalom).

Mindenfajta különböző címszavak helyett csak egy közös nevezőt használok – élvezet. Mindez előttem áll, és vonz, és megtámad engemet. Mit tehetek ilyenkor? Itt emlékszem arra, hogy az egyetlen lehetőségem, hogy az élvezetek fölé emelkedhessek az, hogy külső segítséget kérek. Csakis a megfelelő környezet képes bennem felébreszteni azt a vágyat, hogy az adakozást élvezzem, és hogy kétségek nélkül bebizonyítsa, hogy mindez sokkal fontosabb, mint az, hogy megszerzésben találjam meg élvezetemet.

Azáltal, hogy bebizonyítja nekem az adakozás megszerzésének a fontosságát, a környezet arra késztet engem, hogy kéréssel forduljak a Fényhez (Or Makif), annak érdekében, hogy elkezdjek felemelkedni! A legfontosabb ez az alapvető megközelítés, hogy nem adom meg magamat, az akadályok nehézsége ellenére. És itt van az, amikor elkezdek élvezetet találni az élvezetek iránti vágyaim ellenében.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.