Dr. Michael Laitman

Hogyan használjuk fel a világot előrejutásunk érdekében

Kérdés:

Hogyan kapcsolható a világ sokszínűsége az egységes célunkhoz a felebarát szeretete érdekében?

Válaszom:

A világ különböző részletei építik fel közös edényünket. Vegyül példának a hangyát, mely az erdőben élelmet keresgél rövid élete során. Valóban, hogyan kapcsolódik ez a hangya a lelkemhez, és annak végső korrekciójához?

Minden szint az emberi szint alatt az emberi tulajdonságok külső megjelenését jelképezik. Létezik egy ilyen “hangya” vágyainkon belül, ami aztán valamilyen emberi formában megjelenik. Egy ilyen külső forma nélkül nem lennénk készek a belső korrekcióra.

Szükség van minden részletre a kövületi, növényi és állati szinteken, mivel azok benne foglaltatnak az emberi lényben. Természetes létezésüknél fogva segítik vágyaink kifejlődését egészen az emberi szintig.

A vágyaink kifejlődése során olyan szinteken megyünk keresztül, melyek már megjelentek a világunk Természetében, utána az “emberi lény” vágyain belül elkezdjük érezni, hogy közeledünk a spirituális világhoz, és behatolunk abba. A mi belső vágyaink nem lennének képesek kifejlődni mindezen részletek nélkül.

Kezdetben ezeknek a vágyaknak a legkisebb és legjelentéktelenebb vágyakból kell kifejlődnie. Ennél fogva először a kövületi szint fejlődik ki, utána a növényi, aztán az állati minden részleteivel együtt. Néhány faj kihal, míg mások hirtelen megjelennek. Minden változik, és mindez a mi belső változásunknak a kifelé való kivetülése.

Az egész teremtés bele van oltva az emberbe, és az egy harmónikus, tökéletes kép. Ennél fogva az embereknek tudniuk kell, hogyan használják korrekt módon a valóság előttük megjelenő elemeit. Különféle törvények működnek itt, de a fő célja ezeknek az, hogy megmutassa nekünk, hogyan viszonyuljunk mindenhez a teremtés céljának szempontjából. Fel kell használjuk az egész világot, hogy az előre segítsen minket a célunk érdekében.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,642 seconds.